İş yerinden ayrılma ve 3 gün içinde askeri birliğe teslim olma(sürem kısıtlı)
Bugün askerlik durumumu öğrenmek için şubeye gittiğimde bana sülüsümü verdiler ve 3 gün içinde birliğime teslim olmam gerektiği söylendi.Özel bir şirkette çalışıyorum buradan kıdem tazminatımı ve diğer tazminatlarımı nasıl alabilirim.İş yerime nasıl bir dilekçe vermem gerekli, hangi belgeleri imzalamam hangi belgeleri imzalamamam gerekir.(İşveren Tazminat vermek istemeyecektir çünkü)Nasıl bir prosedür izlemem gerekir.Bağırıp çağırıp bana zorla ayrılma dilekçesi imzalatmaya kalkarlarsa (ki ben hiç bir belgeyi imzalamayacağım)Ne yapmam gerekir.
Ben bu iş yerinde 534ytl maaşla tam 4 yıldır çalışmaktayım ne kadar tazminat hakkım olur,Ben askerdeyken tazminat paramı babam veya annem alabilir mi?Benim birliğime gitmem için biran önce yola çıkmam gerekiyor.Benim çalıştığım yerle şuandaki yer arasında 15 saatlik yol mesafesi var.Benim yerime ailemden biri işten ayrılma işlemlerimi yapabilir mi?Yoksa acemi birliğinden dönüşümden sonra mı yapacağım.
Bir arkadaşım askerden aldığım sülüsün örneğini noter kanalıyla iş yerine gönder ve banka hesap numaranı yaz,paranı hesabına yatırsınlar diyor(resmi işlem oldu için)Böyle bir işlem yapsam geçerli olur mu?
Aklım çok karıştı lütfen yardım edin sürem kısıtlı
Bana ve benim durumumdakilere yardım etmiş olursunuz,şimdiden teşekkür ederim.
Re: İş yerinden ayrılma ve 3 gün içinde askeri birliğe teslim olma(sürem kısıtlı)
Arkadaşınızın önerdiği yol mantıklı.Öncelikle durumu işyerinize şahsi başvurunuzla yazılı olarak bildirin ve şubeden aldığınız yazının bir kopyasını verin.Bahsettiğiniz olumsuz yaklaşımla karşılaşmanız durumunda noterden yapacağınız bildirim ekine belgenizin kopyasını ilave edip bildirimde bulunun,Tazminat ve diğer alacaklarınızın verdiğiniz hesap numarasına yatırılmasını talep edin.
Gene olmazsa askerliğiniz sonrasında kanuni yollara başvurarak kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.Kıdem tazminatında zaman aşımı 10yıldır.
saygılar