Yeni malikin kiracıyı tahliye etme imkanı
Merhabalar, benim sorum; banka kredisi ile 15 gün önce kiracılı bir daire aldım.
Kiracı eve 150 ytl ödediğini ve daha fazla veremiyeceğini söyledi aynı zamanda eski ev sahibi ile de herhangi bir sözleşmeleri yok, ayrıca bende başka bir semte kiracı olarak oturuyorum. Ben bu durumda kiracıyı en kısa sürede nasıl çıkartabilirim.
Re: Kiracı sorunu devam ediyor
Herkese selamlar, 24 temmuz 2007 de kiracılı bir daire aldım ve kiracı ile görüştüm evden çıkacağını çıkmaz ise benim istedeğim kirayı ödeyeceğini söyledi bu arada ben 1 ay içersinde ihtarname çekmedim vede kiracı iki ay kiraları eksik yatırdı ve ekim ayı kirasını yatırmadı bende noterden ihtarname çektim kira borçlarını ödemesi için (5 ekim 2007 de) fakat evinde olmadığı için muhtarına bırakmışlar.kendisine verilen 30 günlük süre nezaman dolacak ve bu süre içersinde borçunu ödemez ise tahliye davası açabilirmiyim.veya icra takibi yapmam işe yarar mı? şimdiden teşekkürler
Re: Yeni malikin kiracıyı tahliye etme imkanı
3o günlük süre, ihtarnamenin kiracıya tebliği tarihinden itibaren başlar. Sürenin bitiminde temerrüt nedeni ile kiracınızın tahliyesini talep edebilirsiniz.