İşveren Tazminat Vermemek İçin Elinden Geleni Yapıyor
Özel bir şirkete 2 yıldır calışıyodum genel müdürle bir diyaloga girdim ve beni işten cıkardı iş disiplinine aykırı bir davranışta bulunmadım halde bunun sebebini anlayamadım bana kendi istgimle ayrıldıma dair bir dilekce yazmamı istedi bende 2 yıldır yaşadıgım piskolojik baskı ve küçük düşürüçü ifadelerde bulundu na dair dilekcemi yazdım ve geri cevirdi ve tehtit edildim ayrıca iş yerinde her hangi bir tutanagım savunmam olmamasına ramen 3 tutanagım oldunu bu yüzden tazminat alamıyacagımı belirtildi bu hukki süreci nasıl başlata bilirim?
Re: İŞveren Tazmİnat Vermemek İÇİn Elİnden Gelenİ Yapiyor
Alıntı:
hasandem32 rumuzlu üyeden alıntı
Özel bir şirkete 2 yıldır calışıyodum genel müdürle bir diyaloga girdim ve beni işten cıkardı iş disiplinine aykırı bir davranışta bulunmadım halde bunun sebebini anlayamadım bana kendi istgimle ayrıldıma dair bir dilekce yazmamı istedi bende 2 yıldır yaşadıgım piskolojik baskı ve küçük düşürüçü ifadelerde bulundu na dair dilekcemi yazdım ve geri cevirdi ve tehtit edildim ayrıca iş yerinde her hangi bir tutanagım savunmam olmamasına ramen 3 tutanagım oldunu bu yüzden tazminat alamıyacagımı belirtildi bu hukki süreci nasıl başlata bilirim?
iş mhkm sinde dava açiniz iş kanunu geregince haksız nedenle işten çıkarıldığınızı tazminatlarınızı istediginizi beyan edin
ne davası açacak? işten atılmış mı? anlayamadım.
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
ne davası açacak? işten atılmış mı? anlayamadım.
işten çıkarıldığını yazmış yani atılmış.....
Re: İşveren Tazminat Vermemek İçin Elinden Geleni Yapıyor
İşten çıkarılıp çıkarılmadığı veya istifa dilekçesi verip vermediğiniz net olarak belli olmadığından somut öneride bulunmak zor görünüyor. Konuyu lütfen net ve ayrıntılı anlatınız. Selamlar.
Alıntı:
hasandem32 rumuzlu üyeden alıntı
İş den cıkarıldım.
Ne kadar da ayrıntılı anlatmışsınız.
Peki bilmece çözmeye devam edelim.
İşten çıkarıldığınız size yazılı olarak mı bildirildi?Yoksa sözlü olarak işten çıkarıldığınız söylendiği için işe gitmemeye mi başladınız?
İş veren sizi haksız olarak işten çıkardığını söylüyorsunuz. İş mahkemesine dava açabilirsiniz. Bunun ayrıntılarını elinizdeki dökümanlarla birlikte avukatla değerlendirmeniz yaranıza olacaktır.
Sayın hasandem32,
1- İşyerine ne zaman girdiniz ne zaman çıkarıldınız?
2- İşyerinde kaç kişi sigortalı olarak çalışıyor?
3- İşten çıkarıldığınızı kanıtlayabilirmisiniz?
4- Çıkışınız yazılı verildiyse ne gerekçe gösterildi?
5- Herhangi bir belge imzaladınız mı?
1- İşyerine ne zaman girdiniz ne zaman çıkarıldınız?
Cevap:İşe giriş: 12/08/2005 Cıkış:12/08/2007
2- İşyerinde kaç kişi sigortalı olarak çalışıyor?
Cevap: Bulundumuz işletmede 24 kişi
3- İşten çıkarıldığınızı kanıtlayabilirmisiniz?
Cevap:Sözlü olarak iletildi ertesi gün sigortam kesildi.
4- Çıkışınız yazılı verildiyse ne gerekçe gösterildi?
Cevap:2,3 gün oyalandım İş cıkış bildirim formunu almak istedim verilmedi 15 gün`ü geçmesine ramen Isparta İŞKUR `a benimle ilgili işten cıkış bildirim formu ulaşmamış.bana söylenen 3 tane ihtar aldım tazminat alamıyacagım konusu iletildi ama herhangi savunma talep adilmedi ihtarım olmadı .
5- Herhangi bir belge imzaladınız mı?
Cevap:Zorlamalara ramen herhangi bir belge imzalamadım ama imzamı rahatlıkla taklit edebilirler.Diye düşünüyorum