-
Kisa donem ve bakaya
Oncelikle herkese merhabalar. 41 yasinda olup, 15 yildan uzere yurt disinda yasamaktayim. Turkiye'de universiteyi bitirdikten sonra yurt disina okula gidip is bulup kaldik. Simdi Turkiye'ye donup askerligimi kisa donem olarak yapmak istiyorum. Dogal olarak bakaya durumundayim. 7-8 yildan uzere bakaya oldugum icin kisa donem er seceneginden yararlanabilirmiyim? Forumdan okuduklarima gore cezam icin sivil mahkemede yargilanip para cezasi durumu var. Maksimum para cezasi ne kadar olabilir benim durumuma gore? Son sorum Turkiye'ye girdikten sonra okudugum universite'den mezun olduguma dair diploma suretini almak icin yeterli zamanim olabilir mi yoksa direk askerlige mi alinirim havaalanindan girer girmez? Kisisel nedenlerden dolayi bedelli askerlik yapmayi dusunmuyorum. Verebileceginiz yanitlar icin simdiden tesekkur ederim...
-
Re: Kisa donem ve bakaya
Sayın canmert;
Sizin bakaya olup olmadığınız hakkında da ciddi şüphelerim olmakla birlikte ( Yeterli bilgi vermediğinizden emin olamıyorum .) Askerliğinizi kısa dönem er olarak yapabilirsiniz. Bu suç ile kazanılan hak kaybı oluşmamaktadır. Bu suçu artık sivil mahkemeler yargılamaktadır .( oluştu ise ) Havaalanı girişinde tutuklanmazsınız belgelerinizi alır askerlik şubenize başvurursunuz. Ceza hakkında bir değer biçmek yakışık almaz mahkeme taktiri hafifletici nedenler oluş kabul ü görmek gerekir. Kaldıki dediğim gibi bakaya olup olmadığınızdan da emin değilim...
-
Sayin Tangor ilginiz icin tesekkurler. Buradaki konsolosluk, emin olmamakla beraber, bakaya yada yoklama kacagi olabilecegimi soylediler. Turkiye'ye geri dondugumde askerlik subesine basvurup sorunu cozumleyebilecegimi zannediyorum. Yoklama kacagi cezai sonuclari'ni forumdan arayacagim. Eger bilginiz varsa yanitlarsaniz sevinirim. Tekrar tesekkurler.....
-
Para cezası.1000 ytl ve daha üzeri.