Şirket ortaklığından ayrılmak
2006 nın 10.Ayında 3 ortak bir ltd.şirket kurduk.12.12.2006 tarihinde vatani görevimi yapmak için askere gittim.Ben askere giderken şirket henüz tam olarak faaliyete başlamamıştı ben askerdeyken faaliyetler başladı ve ortaklar işleri yürütüyordu.ben hariç diğer iki ortaktada imza yetkisi vardı. 2007'nin 3.ayında ortaklardan birisi hisselerini diğer ortağa devrederek ortaklıktan ayrıldı ve iki ortak kaldık.Daha sonra bu kalan ortak işleri tek başına yapmaya başlamış ama iyi şekilde değil hep yalan dolan üzerine çalışmış çekler vermiş,elden paralar almış işi yapmamış veya yarım bırakmış,ve şimdi bu adam ortalarda yok verdiği çeklerle ilgili sıkıntılar var iş bağlantısı yaptığı yerlerle ilgilide.benim askerliğim 26 mayıs 2007 tarihinde bitti ama biz bu adamla hala biraraya gelemedik nerde olduğuda bilinmiyor. şirketi devredebileceğim kimsede yok ne yapabilirim.şirketin iflasını istemek bana neye malolur.aydınlatacak olanlara şimdiden teşekkürler.
Re: şirket ortaklığından ayrılmak
Şirketin ortak sayısı 2 ye düşmüşse zaten bunu Sanayi ve Ticaret bakanlığı'na hemen bildirin ve Ticaret Mahkemesine bu hususu diğer borç bildirimini de yaparak iflası talep edin. Sizin açınızdan yüksek bir masraf tutmaz. İflasa karar verilince İflas Masası oluşturulacak ve tasfiyeyi bu masa yapacaktır artık.