Arkadaşım Askere Gidecek mi?
Öncelikle saygılarımı sunar ve böyle güzel bir sitenin var olmasını sağlıyan herkese çok teşekkürederim.Benim sorunum şu çok yakın bir arkadaşım Anadolu üniversitesi AÖF kayıtlı ve 1. sınıf öğrencisi 2 yıldır 1. sınıfta ve bütünleme sınavlarında kalan derslerini vermezse okul hayatı biticek.Askere alınıp alnmıyacağını merak ediyorum.Alınırsa ne zaman alınır?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Re: ArkadaŞim Askere Gİdİcek Mİ?
Tecilini ne zaman başlattığına göre değişir okul hayatı biterse en geç tecil süresi sonunda askere alınır.
TesekkÜrler Ama Bİ Sorun Daha Var?
Arkadaşım 1986 doğumlu ve 2004 senesinde liseden mezun oldu fakat hiçbi tecil işlemi yaptırmadı ve aöf kayıt oldu şimdide kalan derslerini veremezse okul hayatı biticek duyduklarıma göre askere alınırmış fakat bilen birilerine sormak istedim.Teşekkürler
Re: TesekkÜrler Ama Bİ Sorun Daha Var?
İki yıl üst üste kalırsa askere gider.
Yardımlarınız için teşekkürler
merhaba abı benım arkadasım bır yıldır askerı fırar sence teslım olmalımı kendı memleketınde kucuk bır cezaevı var hukumlu tutuklularda var ıkı ayrı bolumde ,cezaevı orada yatması mumkunmu? cezası var sa ne kadar ceza alır,sızce cevab verırmısınız ,kendı subesıne teslım olursa kendı memleketınde cezasını yatabılırmı sızce efendım.ve cezası ne kadar olur ve bu arada evlendı zaten.teslım olursa hemen ceza evınemı alırlar yoksa askerlıgını orada subede yaptırırlarmı zaten 38 gun askerlıgı var
Arkadaşınız teslim olduktan sonra birliğine gönderilir ve birliğince mahkemeye sevk edilir.
Değerli üye ;
Yaşadığımız ülke bir hukuk devleti. Hukuk devleti demek bağımsız mahkemelerin vermediği bir cezanın infazının yapılamayacağı anlamınada gelir. Yani suçu sabit te olsa salt askeri suçta olsa yargılamasız ceza verilemez.
Arkadaşınız birliğine sevk edilir orada yasal süreç başlar tutuklanıp tutuklanmayacağı asleri savcıkığın talebi üzerine askeri mahkeme kararı ile gerçekleştirilir. Eğer tutuklanırsa ve tutuklu kaldığı süre askerlikten sayılmayacağından cezaevinden çıktıktan sonra kalan askerliğini yapmakla yükümlü. Tutuksuz yargılanırsa davası muhtemelen terhis sonunda hitama varacağı için cezasını sivil ceza evinde çeker bu byük olasılıklada bahsettiğiniz ceza evinde olur.