-
Boşanma
Öncelikle tüm hukukçu arkadaşlarıma merhabalar diyorum. Şimdi durumu şöyle anlatayım. Ben evli ve bir erkek çocuk babasıyım, ve bir şirkete resmi olarak ortağım. (şirket evli iken kuruldu sermayesi 50.000YTL). Evlililiğim çok kötü gitmekte. Kötü gitme sebebi ise 1. Zamanında başka biri ile duygusal olarak ilişkiye girmekte ve başka kişilere sürekli telefonlarını veriyor ve eve geç saatlerde gelmekte. Ve açıkçası bu da beni normal olarak başka düşüncelere itiyor 2. Ev ve ailesi ile hiç bir ilgisi olmamakta ve beni artık sevmediğini ve sürekli boşanmak istediğini söylüyor fakat mahkemeye vermiyor. Eşim çalışıyor. Ama gelir düzeyi benden düşük. Bende artık çok yıprandığımdan dolayı ne yazık ki boşanmayı düşünmeye başladım. Acaba burda nasıl bir sonuç çıkar.
1. Şirketim ile ilgili bir hak talebi olur mu olursa ne kadar olur
2. Çocuğu kime verir.
3. Nafakayı kimlere öderim. Ne kadar öderim.
-
Re: Boşanma
Evlilik tarihiniz nedir? Çocuğunuz kaç yaşındadır?
-
Evlilik tarihi 2003 çocuğum ekimde 3 dolucak
-
Re: Boşanma
Evet durumunuz, sizin deyiminizle vahim.
Evlilik birliği sırasında şirkete ortak olduğunuz için kazanılmış mal kapsamındadır. Çocuk, yaşı gereği, büyük olasılıkla anneye verilir.
Ancak karınızn, boşanmada kusurlu olduğunu kanıtlarsanız, tazminat ve nafaka ödemezsiniz. Çocuğa her şekilde nafaka ödersiniz