Borçlunun yurtdışına çıkış engeli
Öncelikle sorularımıza yanıt olduğunuz için teşekkür ederim. Bir sorum olacak. Kurumsal büyük bir firmada çalışıyorum ve şirketimiz eğitim ve motivasyon amaçlı bizi yalta(ukrayna) ya götürüyor. 5 günlüğüne. pasaportum şirkette bütün işlemleri onlar yapıyor ve masrafları onlar karşılıyor. 2006 ağustos tarihinde merkez bankasına intikal etmiş kredi kartı borcum var. bu bana ne tür sorunlar çıkarır. toplu olarak gidiyoruz eğitime. şirketin altında. çıkışta bir sorun yaşarmıyım. haftaya çarşamba yolculuk var. herşey hazır. yardımcı olursanız sevinirim
saygılar
Re: Borçlunun yurtdışına çıkış engeli
Kredi kartı borcundan dolayı yurtdışına çıkış yasağı konamaz. Ancak hakkınızda icra takibi yapılmış ve mal beyanında bulunmadığınız için hakkınızda mahkumiyet kararı verildi ise böyle bir yasak konmuş olabilir.
Merhabalarç
Aynı sorun benim içinde geçerli,2007 mart ayında merkez bankasına intikal etmiş bir kredi kartı borcum var.Ama şu güne kadar adıma gelmiş bir icra yazısı ve mal bildirimi yazısı gelmiş değil.Bu durumda da hakkımda bir mahkumiyet kararı verilmiş oloabilir mi?15 gün önce yurtdışından yurda geldim ve havaalanında bir sorun çıkmadı. Önümüzdeki günlerde tekrar yurtdışına çıkış yapacagım.Çıkışta bir sorun yaşarmıyım.bu 15 - 20 gün içinde değişen birşey olmuşmudur.Bir sorun olsa veya verilmiş bir mahkumiyet kararı havaalanı giriştede sorunla karşılaşırmıydım.Cevabınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.SAygılaar.
Örneğin adres değişikliği yapmış ve bunu ilgili yerlere bildirmemiş iseniz, yeni adresiniz araştırılmış ve bulunamamışsa, eski adresinizin bağlı bulunduğu muhtarlığa tebligat yapılmış olma olasılığı mevcuttur. Böyle bir şüphe içinde iseniz, herhangi bir adliyeden sabıka kaydınızı isteyebilirsiniz.
bilgimiz olmadan böyle bir tebligat yapılmış ise adliyeden alınacak sabıka kaydına hemen yansır mı bu durum? teşekkürler