Kıdem ve ihbar tazminatım
9 temmuz 2007 tarihinde çalıştığım özel sektörden tüm haklarımı alacağım söylenerek iş akdim feshedildi ve Genel Müdürle el sıkışarak işyerinden ayrıldım.
işten ayrılmadan 3 ay önce eşim özel olarak Genel Müdürün herhangi bir şekilde ortaklığı ve bağlantısı olmadığı fakat destek verdiği başka bir fabrikaya bir bilgisayar programı yazma işini aldı ve o işi de ağustos başında %99 tamamladı. Fakat beni işten cıkaran Genel Müdür, başka fabrikaya eşimin yazdığı programın bitmesini şart koşarak benim hakkım olan alacaklarımın yarısını verdirmeme kararı aldı. Eşimle başka bir işletme arasında olan anlaşmalı işe bahane ederek eski genel müdürümün benim maaşıma el koyması nasıl bir hakdır? Bu konuda 2 haftadır kendisine de ulaşmama izin vermiyor ve alacaklarımın kalan yarısı konusunda (bu da yaklasık 10.000 Ytl) bana ödeme yapılmıyor. personel birimi, benim tüm alacaklarımın ödenmesi için muhasebeye de gereken işlemleri ağustos başında bitirdiğini, olayın ve paramın muhasebede dolayısı ile genel müdür de olduğunu söylüyor. Bu konuda nasıl bir yol çizebilirim?
Cevabınıza teşekkürler.
Re: Kıdem ve ihbar tazminatım
İş yerinizin bulunduğu yer iş mahkemesinde kıdem tazminatı talebiniz için dava açabilirsiniz. Genel müdürün yaptığı şeyin hiç bir hukuki dayanağı bulunmamaktadır. İkisi farklı hukuki ilişkidir. İş Mahkemelerinde adli tatil geçerli olmadığından hemen dava açabilirsiniz.