Eşin ayrı olunan dava süresinde çalışmaya başlaması
Boşanma davası sürerken eşimin bi işyerinde asgari ücretle işe başladığını öğrendim.Benden aylık 500 ytl nafaka talep etmekteydi.Çalışmaya başladığı için nafaka talebi reddedilebilir mi?
Mahkemeye bu konuyu nasıl iletmeliyim?Sadece ssk hizmet dökümü yeterli olur mu kanıt olarak?
teşekkürler...
saygılar...
Re: Eşin ayrı olunan dava süresinde çalışmaya başlaması
SSK dökümünü sunabilirsiniz ancak Yargıtay asgari ücretle çalışan bayana nafaka verilmesi gerektiği yönünde karar vermektedir. Bunu da gözönünde bulundurun lütfen
Alıntı:
ertaltan rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davası sürerken eşimin bi işyerinde asgari ücretle işe başladığını öğrendim.Benden aylık 500 ytl nafaka talep etmekteydi.Çalışmaya başladığı için nafaka talebi reddedilebilir mi?
Mahkemeye bu konuyu nasıl iletmeliyim?Sadece ssk hizmet dökümü yeterli olur mu kanıt olarak?
teşekkürler...
saygılar...
Benim eşim de bana boşanma davası açmış ve 350ytl nafaka talep etmişti.Ancak Hakim, ssk lı olarak asgari ücretle çalıştığı için talebi reddetti.Dahası 12 ve 8 yaşındaki 2 çocuğumuz bende kaldığı için çocuklara 100ytl nafaka bağladı(ödemesede).Dava halen devam ediyor.Siz eşinizin iddialarını delillerle çürütmeye bakın.Ne kadar haklı olduğunuzu düşünürseniz düşünün mutlaka bir AVUKAT tutun.
teşekkür ediyorum ilginize.
avukat değil avukatlarım var.umarım adalet yerini bulur.
saygılarımla....
Eşinizin çalıştığnıı bir dilekçe ile bildirin, bunun özel bir şekli yok, kimlik bilgileri doğrultusunda SSK ya yazı yazılarak resmen bu durum tespit edilebilecektir.
Avukat beyin ifade ettiği üzere Yargıtay'ın böyle enteresan kararları da mevcut olsa, genelde mahkemeler bu durumda nafaka taleplerini reddetmektedir.
Muhakkak bir avukatla çalışın,
Maddi durumunuz imkan vermiyorsa, Barodan Avukat isteyin,
Yahut en azından bir avukata DANIŞMA ÜCRETİ ödeyerek fikri destek alın.
Saygılarımla,