Senedin cirosu ve icra kararı
Alacaklıya verdiğim senedi, başkasına ciro yapıp devretmiş.Ciro ettiği kişi beni icraya vermiş,benim malımın olmadığına dair mal beyanında bulunsam(ki emekli maaşımdan başka geçimimi sağlayacak malım mülküm yok.)Bu yeni alacaklı senedin tahsilini ciro edenden mi yapacaktır?
Re: senedin cirosu ve icra kararı
Alıntı:
huseyinyilmaz196666 rumuzlu üyeden alıntı
Alacaklıya verdiğim senedi, başkasına ciro yapıp devretmiş.Ciro ettiği kişi beni icraya vermiş,benim malımın olmadığına dair mal beyanında bulunsam(ki emekli maaşımdan başka geçimimi sağlayacak malım mülküm yok.)Bu yeni alacaklı senedin tahsilini ciro edenden mi yapacaktır?
siz ve senedi ciroyla üçünçü kişiye devreden şahış alacaklıya karşı borcun tamamından müteselsilen sorumlusunuz ve alacaklı borcun tamamını sizden tahsil edebilir.Ödeme emrinin size tebliğ edildiği tarihten itiberen 10 gün içinde mal beyanında bulunmanız kanuni bir zorunluluktur.Eğer mal beyanında bulunmazsanız hapis cezası almanız söz konusu.Bu yüzden size tavsiyem süresi geçmeden mal beyanında bulunun.Belirttiğiniz şekilde mal beyanında bulunmanız alacaklının borcu sizden tahsil etmesine engel teşkil etmez.