Para cezası ödemesi hakkında
Merhaba;
2 sene önce bakaya kalmıştım. Daha sonra askerliği yaptım, bitirdim. Şimdi mahkeme sonucu geldi, 3 ay hapisten para cezasına çevirilmiştir diyor. Ama gelen kağıtta nereye, nasıl, ne zaman ödeneceği hakkında en ufak bilgi yok. Bu cezayı nereye ödemem gerekiyor, süresi nedir, bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Re: Para cezası ödemesi hakkında
Adliyeye gidip sorarsan(bulunduğun yerdeki)sana yol gösterirler.Ayrıca ödeme makbuzunun okunaklı bir fotokopisini cezayı veren mahkemeye gönder.Hatta iadeli taahhütlü aslını gönder fotokopi sende kalsın sakın kaybetme.Bu bir tavsiye.
hapisten para cezasına çevrilen dosyalarda, cezanın 1 gün geç yatırılması durumunda ceza tekrar hapise dönüyor.bundan kaçınmanın bir yolu var mı ?
benimde sorum olucak benimde cezam 15.03.2007 tarihinde tecil edildi ve bana mahkeme masrafı olarak 70 ytl masraf cıkmış,bu parayı nereye yatırmam lazım yada evime bir ihbarname geldikten sonramı yatırıcam ?
teşekkürler
olmuş bir olaydan sonra "geciktirmemek" derseniz, bir dahaki taksitlerin geciktirilmemesi olarak algılanıyor.gecikmiş ise bir yolu var mı diye sormuştum ??
erdoğan bey son mesajımla ilgili düşüncenizi paylaşır mısınız ?