-
Anlaşma Boşanma
Merhaba ben 4,5 senelik evliyim. Fakat eşim yaklaşık 1 senedir beni aldattığını öğrendim. Şubat ayında öğrendim ilk. ama hep şans tanıdım evliliğimize. Ve o bu şansı kullanmasını bilemedi. Daha 02/08/2007 tarihinde anlaşmalı boşanma davası açtım, fakat evliliğimiz ve kızım için ertesi gün geri aldım davayı. Fakat eşimi yine yakalayınca artık kesin olarak boşanmaya karar verdim. Bu akşam eşime evrakları götürüp, anlaşmalı boşanma için imzaları attırcağım. Yarında gidip mahkemeyi açacağım. sorun yeni açtığım ve iptal ettiğim davadan dolayı sorun yaşar mıyım birde adli tatilde olduğu için boşanma mahkemesi açılıp, dava görülür mü? Teşekkürler.
-
Re: Anlaşma Boşanma
boşanma davası açıldıktan sonra aynı olaylarla yeniden dava açılamaz. Ayrıca sizin davayı geri almanız (burada aslında davadan feragat sözkonusudur) olayı hoşgörü ile karşılayıp affettiğiniz anlamında değerlendirilebilir. geri alınan boşanma davasından sonra ancak yeni nedenlere dayanarak dava açmak mümkündür. Olayınızda kocanızı affettiğinizve onun aldatmayı geçici bi süre de olsa sonlandırdığı izlenimi var. Dolayısıyla davadan feragat ettikten sonra yeniden aldatma eyleminde bulunan eşin bu davranışı kanımca yeni bir boşanma nedeni olup artık evliliğin devamı çekilmez hale gelmiştir.