Bakaya mı, asker kaçağı mıyım?
Durumum Hakkında bilgisi olan varsa ve bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim..
2004 yılında 15 ay askerlik yapmam için askerlik şubemden silüs'ümü aldım, fakat işlerim gereği acemi birliğime teslim olmadım. 2006' nın haziran ayında iş yerimde tutuklanarak askeri inzibatlara teslim edildim. hafta sonuna denk gelmesi sebebi ile cumartesi ve pazar günü jandarma nezaretinde geçirdim. pazartesi sabahı yabancı şubeden yeni silüs verildi ve jandarma nezaretinde acemi biriliğime sevk edildim. Acemi Birliğimi Ağustos ayında bitirerek usta birliğime teslim oldum. şu ana kadar her hangi bir mahkemeye çıkmadım, yazılı bir belgede gelmedi. askerliğimi bitirmeme ise 1 ay süre kaldı. Sucum nedir? asker kaçağımı yoksa bakaya mı? şuan hala askerdeyim... 1 ay sonra tezkere alıp askerliğimi bitirmiş olucam. ve sonrası ne olacak bilmiyorum ve bu bilinmezlik beni cok huzursuz ediyor. ceza alıcak olsam dahi bu para cezasına çevrilirmi?
Re: bakayamı, asker kaçağımıyım?
Geç iltihak (katılma)süreti ile bakaya kalmak suçu.Verilen ceza paraya çevrilir.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Geç iltihak (katılma)süreti ile bakaya kalmak suçu.Verilen ceza paraya çevrilir.
Beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. peki sivildemi yargılanıcam. cünkü askerliğimin bitmesine 1 ay var...
Yeni kanıuna ve uygulamaya göre sivilde yargılanacaksın.
sen silüsünü aldığın için asker kaçağı sayılıyorsun ve askerliğin bittikten sonra ya da bir ay içersinde senin mahkemen başlayacaktır ve asker kaçağı olduğun için gitmediği gün kadar ve hakimin vereceği ceza kadar cezan olacak bunlara hazırlıklı olmalısın..hayırlı teskereler...
Alıntı:
sinih8688 rumuzlu üyeden alıntı
sen silüsünü aldığın için asker kaçağı sayılıyorsun ve askerliğin bittikten sonra ya da bir ay içersinde senin mahkemen başlayacaktır ve asker kaçağı olduğun için gitmediği gün kadar ve hakimin vereceği ceza kadar cezan olacak bunlara hazırlıklı olmalısın..hayırlı teskereler...
Ya arkadaş bunları nereden öğrendin.Kaynağını banada söylermisin.Niye işkembeyi kübradan atıp mide bulandırıyorsun?
sizi saygılı olmaya davet ediyorum ve siz ne anlatmışsanız ona göre cevaplandırdım.siz nasıl bilmek istiyorsanız öyle yapın...silüsünüzü almışsınız daha nasıl bakaya olmayı bekliyorsunuz..size tavsiyem bekleyin ve neler olacağını görün kolay gelsin size...
Alıntı:
sinih8688 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle asker kaçağının anlamı askerliğe başlayıp yemin ettikten sonra kacanlar için asker kaçağı olarak adlandırıldığını biliyorum. (ne kadar doğru bilmiyorum ama, acemiyken yap yapa bildiğini mantığından yolacıkıyorum.) ve ben hiç bir şekilde birliğime katılmadım. buda beni teslim ettikleri inzibatların tutanaklarında bakaya sucundan aranan diye geçmektedir.
Askeri ceza kanunu hakkında bilgim olmadığı için bu sorunumu burada paylaşmak istedim. ama ne gelen bir mahkemem var nede bir ceza.
şöyle söyliyeyim askerden kaçmak ayrı bir durum bakaya ayrı bir durum ve silüsünü alıp kaçmak ayrı bir durum ben sadece bildiğimi yazdım doğru veya yanlış size yardımcı olmaya çalıştım yazdıklarıma inanıp inanmamak size kalmış ama inşallah bakayadır ben de öyle olmasını isterim tabi ki...iyi akşamlar diliyorum...
Asker kaçağı genel bir terimdir.Yaşı geldiği halde yoklamasını yaptırmayana yoklama kaçağı,yoklama yaptırdıktan sonra sevkini almayana bakaya,sevkini alıpta birliğine geç katılana veya yakalanıpta teslim edilene geç iltihak suretiyle bakaya denir.