Kıdem ve İhbar Tazminatları
Merhaba. Beş ay önce çalşmış olduğum işyeri beni bir yurt dışı iştirakine "transfer" etmişti. Transfer sırasında haklarımı vermemişlerdi. Geçtiğimiz ay benim çıkışımı verdiler ve bende iş yerime haklarımı almak için gittim. Orada personel müdürü kıdem ve ihbar tazminatımı hesapladı ve ödemeyi şirketin toplu ödeme yapacağı zamanda (maaşlar) yapacaklarını söyledi ve o meşhur "şirketten bütün alacaklarımı aldım v.s." kağıdından imzalattırdı. Bende ona peki bunu imzalarsam ve ödeme olmazsa ne olur diye sorduğumda kendisine güvenmem gerektiğini söyledi. Ben de o şahsı gerçekten güvenilir buluyordum. Bunun dışında aynı şirketten bilgisi olan birisine sorduğumda ödememe gibi bir şeyin yapılamayacığını; 1000 YTL ve üzeri bir ödeme için kanun karşısında banka havalesi veya makbuz göstermek durumunda kalacaklarını söylemişlerdi. Bir ayı geçmiş durumda ve ben bu personel müdürünü bu perşembe günü aradım. O bana paranın yatırıldığını söyledi. Ben de yatırılmadığını ve kontrol etmesini söyledim. Kontrol sonucunda bana evet yatırılmamış ama yarın yatırılacak dedi. Bugün de yatırılmadığını hesabımda görebiliyorum.
Benim merak ettiğim konu eğer yatırılmazsa yapabileceklerim. Bahsini ettiğim şirket gerçekten Türkiye' nin en büyük şirketlerinden biri. Ve eğer yatırılmazsa gazete ilanı verip bu şahsı (Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı) ifşa etmek istiyorum. Ve bütün şirket çalışanlarına bu kişinin sahtekar olduğunu ilan eden mailler atmak istiyorum. Bunları yapmak onu değil de beni mi suçlu yapar? Veya yatırılması için ne kadar süre daha beklemeliyim. Uzun lafın kısası hakkımın ödenmemesi durumunda verebileceğim her türlü zararı o şahsa vermek istiyorum. Gerçekleşen bu olayın hukuki durumu nedir? Neleri yapabilirim, neleri yapmamalıyım.
Teşekkür ederim..
Re: Kıdem ve İhbar Tazminatları
Hakkınızı alamamış olmanız,o kişi ve şirkete zarar verme hakkını size vermez.Bu durumda siz zarar görebilirsiniz.
Noterden ihtarname çekerek,örneğin 1 hafta içinde ödemenin yapılmaması durumunda kanuni yollara başvuracağınızı bildirin.
Ve konuyu mutlaka bir avukatla görüşün.
Saygılar