Cumhuriyet Savcılığına Suç Duyurusunda Bulunmak
Sayın Hukukçular
Hep duyarız. Cumhuriyet savcılığına suç duyurunda bulundu diye. Bu savcılığa suç duyusunda bulunmanın bir formatı varmıdır yoksa vatandaş olarak dilekçe yazar gibi mi olacaktır? Çok merak ettiğim bir konudur. Değerli vaktinizi almak istemiyorum ama kısaca beni bilgilendirecek arkadaşıma müteşekkir olacağım.
Saygılarımla
Sezai Adıgüzel
Re: Cumhuriyet Savcılığına Suç Duyurusunda Bulunmak
Alıntı:
sezai-1 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hukukçular
Hep duyarız. Cumhuriyet savcılığına suç duyurunda bulundu diye. Bu savcılığa suç duyusunda bulunmanın bir formatı varmıdır yoksa vatandaş olarak dilekçe yazar gibi mi olacaktır? Çok merak ettiğim bir konudur. Değerli vaktinizi almak istemiyorum ama kısaca beni bilgilendirecek arkadaşıma müteşekkir olacağım.
Saygılarımla
Sezai Adıgüzel
suç duyurusunda bulunmak için ilaki savcılıga gıtmeniz gerekmez böyle bir bildirim için karakola da gitmeniz mümkün onlar savcılıga bildireceklerdir veya direk adlıyede savcılıga gidebilirsiniz.saygılar.
Sayın sbnm86
İlginiz için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Sezai Adıgüzel
Sezai bey,
Belirli bir zorunluluk olmasa da şekil açısından teamül mevcuttur.
Dilekçenizi, Müşteki - Suç - Suç tarihi - olaylar - sonuç ve talep gibi bir düzende yazmanız daha güzeldir.
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sezai bey,
Belirli bir zorunluluk olmasa da şekil açısından teamül mevcuttur.
Dilekçenizi, Müşteki - Suç - Suç tarihi - olaylar - sonuç ve talep gibi bir düzende yazmanız daha güzeldir.
Sayın Emrah Yavuzcan
Size de teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Cevap: Cumhuriyet Savcılığına Suç Duyurusunda Bulunmak
Neden teamule uymak zorunlu degil ki illa adliyeye gideceksin demek suc duyurusunda bulunmayi engellemek ve zorlastirmaktir