Re: Ev Telefonundan Taciz
sn.can,(Kişilerin huzur ve sukununu bozmak) fiili bunun için bulundugun yerin C.savılıgına;
Sayı:
Konu:........No'lu telefonomun dinlemeye alınması
olay :Şu andan itibaren evimdeki şu.....no'lu telefonumu arıyarak,bana rahat ve huzur vermiyen hatta, tahdit ve hakaret unsurs içeren sözler söyliyen kişi veya kişileri şikayet edebilmem için öncelikle gelen cagırıların dökümünün tesbitini arz ve talep ederim.
a d r e s
imza
Dilekçeyi yazacağım ama sıkıntım şu
Daha sonra bana cep telefonundan(numarayı gizleyerek aranmış) veya 3 ay öncesinin dökümünü veremiyoruz demezlermi?
Birde başvurduktan ne kadar zaman sonra sonuç alırım.
Ayrıca numaraları bana verirlermi?
Teşekkürler...
Sayın Cemaldemirci, CMK'daki katalog olarak sayılan fiiller haricinde hiç kimse, bir başkasının telekomünikasyon yoluyla iletişimini dinleyemez ve kayda alamaz. Dolayısıyla, can.antalya'nın somut olayında böyle bir istem reddedilir.
Emrah bey
Telefonumun dinlenmesini ve kayda alınması reddedildi diyelim.
Bana geçmiş aylara ait döküm vermezlermi.Yani beni arayan telefonların dökümünü alamazmıyım?
Teşekkürler...
Bu dökümü, hat sahibi iseniz Türk Telekom'dan alabilirsiniz. Fakat telefon dinleme konusu tamamıyla hukuk dışı olacaktır.
Emrah bey
Cumhuriyet savcılığına başvurmadan benim evdeki telefonu (hat benim) kimler aramış alabilirmiyim?
Teşekkürler...
Başka bana tavsiyeniz olabilirmi?
Ev telefonumdan sürekli rahatsız ediliyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi çalışmalar...