Nafaka Takdirinde Hakkaniyet
Benim ilk eşimden olma 1 kızım ve 1 oğlum var. Kızımın velayeti annesinde ve 300 Ytl nafaka ödemekteyim.2.ci eşimden de yeni ayrıldım. Boşanma davam ederken emekli oldum. Emekli olmadan önce yapılan mali ve içtimai durum araştırmasında aylık gelirim 2000 Ytl iken emekli olunca 1200 ytl emekli maaşı bağlandı. Değişen ekonomik durumum araştırılmadan 2 eşime 400 Ytl ve bu eşimden olma kızımada 300 Ytl nafaka bağlandı. Bu durumda 1000 Ytl nafaka ödemekle yükümlü kılındım.İlk eşimden olma oğlum Üniverside de okumakta ona bana 200 Ytl geçinme için yeterli değil. 2 boşanma davam henüz kesinleşmadi. Kararı nasıl temyiz edebilirim.Benim durumum hakkaniyet prensipleri içerisinde değerlendirebilirmi. Katkıda bulanacak herkese Saygılar.
Re: Nafaka Takdirinde Hakkaniyet
konuya ilişkün olarak yargıtaya yapmış olduğum itiraz sonuçlandı.
TMK'nun 4 maddesinde vurgulanan hakkaniyet ilkesine uygun bulunmadığından ve bu durumun düzeltilmesi yeniden yargılama gerektirmediğinden bu yöne ilişkin temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün 1 fıkrasından "300.00" rakamlarının çıkartılarak yerine "250.00" rakamlarının yazılmak suretiyle düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.