İş yerinin kapanması dolayısıyla ihbar ve kıdem tazminatlarımızı 6 ve yedi taksitte senet yapmışlar .Bu durum iş kanuna göre normalmıdır yoksa bir seferde tazminatımı alabilmemin yolu nedir? Teşekkürler
Printable View
İş yerinin kapanması dolayısıyla ihbar ve kıdem tazminatlarımızı 6 ve yedi taksitte senet yapmışlar .Bu durum iş kanuna göre normalmıdır yoksa bir seferde tazminatımı alabilmemin yolu nedir? Teşekkürler
Dava açmak
MERHABA,
simdiden vereceginiz cevaplar icin tesekkur ederim.
1994 yilindan bu yana bir ithalat - ihracat dis ticaret firmasinda yetkili olarak calismaktayim. Henuz isverenim bana bildirmemesine ragmen .isyerimin devren baska birine satildigini tespit etmis bulunmaktayim Satin alan kisiyi biliyorum. Bu durumda ben yeni isverenimle calismak zorundamiyim? Eger ayrilirsam kidem tazminatimi alabilirmiyim. Yada almam icin ne yapmam gerekiyor.
Tesekkurler
Fatma Dada Arslan
Sayin Hukukcu arkadaslarim
degerli cevaplarinizi bekliyorum. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
Tesekkurler
Fatma Dada Arslan
İşyerinizin devri size işten ayrılıp kıdem tazminatınızı alma hakkı kazandırmaz.
Esli işyerinizden kazanılmış haklarınızla aynen çalışmaya devam edebilirsiniz.
saygılar.
[QUOTE=ATARAUS;121318]MERHABA,
iş verenin degişmesi iş yeri devridir ve bu sizin iş sözleşmenizi etkilemez çalişmaya devam etmeniz gerekmektedir .ayrılmanız haksız ise tazminat alamazsınız.
işveren degişikliği iş yeri devridir ve bu sizin iş sözleşmenizi etkilemez ayrılırsaniz kıdem tazminatı alamazsınız
İyi Günler
Ben yurt dışında Devlete ait bir üniversitede sözleşmeli olarak çalışmaktayım. işe başlama yılım 1999 şu an halen çalışmaktayım üniversite ilk işe başlamış bulunduğum tarih itibari ile isteğe bağlı sigortamı yatırdı daha sonra değişen yönetim isteğe bağlı sigortamızı kestirdiği gibi ödenen miktarlarıda maaşımızdan keserek tahsil etdi.3 yıl sigortasız çalıştırıldık daha sonra ssk da asgari ücretle çalışıyormuş gibi Türkiyede bir irtibat bürosunda gösterilerek sigortamız yatırılmak da iş güvenliğimiz yok ve işten cıkartılmamız durumunda verilen kıdem tazminatı asgari ücretden gösterilmekte ve ssk ya başlangıç tarihi baz alınmaktadır. Benim işe başladığım tarih ve sözleşmede yazan miktar Rektörlük onayı bende ve idarede bulunmaktadır Üniversiteyi mahkemeye vermem durumunda sigortalılık kayıp yıllarının telafisini ve işe başlama tarhinden itibaren kıdem tazminatımı sözleşmede belirtilen miktar üzerinden almam mümkün mü? vereceginiz bilgiye şimdiden teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.
Bir Kullanıcının Aynı Sorun Hakkında Birden Fazla Yeni Konu Açması
Bazı kullanıcıların soruları için birden fazla Yeni Konu açtığı hatta bazılarının bunu bir alışkanlık haline getirdiği tespit edilmiştir. Bu davranış forumlarda konu kirliliğine ve sebep olmaktadır ve bütünlüğe zarar vermektedir. Bir soru, bir sorun hakkında birden fazla konu açmak yerine, açılmış olan konunun altına yanıt ekleme yoluna gidilmesi şüphesiz ki daha yerindedir. Aksi tutum içinde bulunan kullanıcıların iletileri forum bütünlüğünü korumak adına silinecektir.
Sn.koraym;
lütfen aynı konuyu tekrarlayıp durmayınız.
Forum kurallarını hatırlamak için :
https://www.hukuki.net/forum/showthre...260#post151260
Sn Erdoğan Kırcalı
Ben yaklaşık iki haftadır soruma cevap alamadım okunmuyordur diye farklı konuların altına aynı şeyleri tekrar yazdım. Benim durumumda olan yaklaşık otuz kişi var ve soruma bi cevap alamadım en azından bir iki satırda olsa beni aydınlatacak bi cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım