Cep telefonu + mahkeme durumu
Merhabalar öncelikle sorunumla ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Şu anda vatani görevimi yerine getiriyorum, bitmesine 2 ay kaldı eylül sonu terhis olucam. Sorunum bundan bir ay önce bir ihbar neticesinde bölük komutanı benim cep telefonu kullandığımı öğrendi ve benden telefonu istedi. Bende inkar etmedim ve cep telefonumu komutana verdim. Yalnız cep telefonum benim işletme astsubayının bilgisi dahilinde işletmenin kasasında duruyordu birkaç gün sonra izne gdieceğim için orda muhafaza ediyordum. Yalnızca birkaç defa kullandım. İdari işlerde iki defa ifade verdim ve mahkemeye verildiğimi öğrendim. Şu anda herhangi bi bilgi verilmedi bana ve duruşmaya henüz çağrılmadım. Merak ettiğim konu bu durumda ben duruşmaya çağrılırsam ne gibi bir suçtan nasıl yargılanırım? Durumumu işletme astbuyanın bilgisi dahilinde olduğunu söylesem herhangi bir beraat şansım olabilirmi.? Zaten yeterince canımı sıkan bu konuyu başka türlü nasıl çözebilirim.? Cezanın kesinleşmesi halinde para cezasına çevrilme şansı varmı? Temyiz durumu nasıl olur? Bu suçtan ceza alırsam sicilime işlenirmi? Yol gösterirseniz
Re: cep telefonu + mahkeme durumu
Emre itaatsizlikte ısrar suçu.Cezası tahminen 25 gün.Paraya çevrilmez,ertelenmez.Sicilinize geçmez.
Re: Cep telefonu + mahkeme durumu
cevap için teşekkürler. peki bu cezanın temyiz yoluyla 16 veya 12 güne düşebileceğine dair duyumlar aldım. bu nasıl gerçekleşiyor ve bunun gerçekleşmesi cezanın kesinliştikten sonraki cezaevine gitme durumu takribi ne kadar sürer?
Temyiz yoluyla değil.25 günün 3 te 2 sini yarasınız.Oda 16 gün yapar.
ilgin için çok teşekkürler ydsm19. bi sorum daha var. bu ayın 23 ünde mahkemeye çıkacağımı öğrendim. acaba çıktığım zaman hemen cezam kesinleşirmi, ve bu cezayı ne zaman yatarım? cezayı askeri mi yoksa sivil cezaevindemi çekerim?
Cezanın kesinleşmesi zaman alır.Hele temyiz edersen dahada uzar.Cezanı sivilde çekersin.
cevaplar için çok teşekkür ederim aydınlandım. umarım diğer arkadaşlarada ders olur benim düştüğüm hataya düşmezler.
Bir şey değil.Geçmiş olsun şimdiden.