-
Hakedilmiş prim
21 mart 2006 itibariyle eski iş yerimden askerlik nedeniyle ayrıldım. O ay sonu çalışan herkese prim verildi ben ve benim durumumda olanlar primi alamadı. Daha sonra benim durumumda olanlardan çoğu noterden ihbarname çekiceklerini söyleyip paralarını almışlar. Böyle kazanılmış bir hakkın zaman aşımı var mıdır çünkü aradan bir seneden fazla geçti? izlemem gereken yol konusunda bilgi alabilir miyim? teşekkürler...
-
Re: hakedilmiş prim
Prim, ücret niteliğinde olduğundan 5 yıllık zaman aşımı söz konusudur. Primin ödendiği tarihte çalışmıyor olmanız prim almanıza engel değildir, önemli olan primin ödeme tarihi değil, hangi süreye ait olduğudur. Selamlar.
-
Prim, ücret niteliğinde olduğundan 5 yıllık zaman aşımı söz konusudur. Primin ödendiği tarihte çalışmıyor olmanız prim almanıza engel değildir, önemli olan primin ödeme tarihi değil, hangi süreye ait olduğudur. Selamlar.
-
teşekkürler cevabınız için. evet dediğiniz doğru zaten itirazını yapanlar haklı oldukları için firmadan paralarını aldı.prim geçmişe döneme aitti.