-
Evden çıkarılacak mıyız?
Selam
maaşlarımı düzensiz aldığım için kiralarımı düzenli ödeyemiyorum. Ev sahibim bu yüzden mahkemeye verdi. çektiği tebligatlardan birinin günü benim kirayı yatırdığım tarihten sonra olduğu için hakim lehime karar verdi. Ancak kiralarımı yine düzensiz ödediğim için evsahibim yine tebligat çekti. 2 aylık kira borcum vardı. ben bunlardan birini ödedim. tebligatın yasal süresi 16/09/2004 tarihinde doluyor. Bu tarihe kadar 2. ödemem gereken kiramı ödeyemezsem muhtemelen evsahibim beni yine mahkemeye verecek. benim sorularım ; acaba mahkemede tahliye kararı mı çıkar çıkarsa bana maksimum ne kadar süre verirler evi boşaltmam için ? Mahkemeden çıkacak muhtemel sonuçlar ne olabilir ?
teşekkürler
-
Hakkınızda tahliye davası açılabilmesi için bir kira yılı içinde ,kira paralarını ödemediğiniz için iki haklı ihtarın gönderilmesi ve buna rağmen kira paralarını yatırmamış olmanız gereklidir.
sabah çiçeği
-
bana bir ihtar mektubu geldi ama iki kira bedelini kapsıyordu. 2004 yılı için.
-
iki haklı ihtar da tahliye nedenidir. Ama, yapılan ihtara rağmen 30 gün içinde kira bedelini ödemezseniz tahliye sebebidir. Bu nedenle, mahkeme büyük olasılıkla tahliye kararı verecektir.
-
mahkeme ne kadar süre verir acaba tahliye için ?
-
sayın pırılcık,
genel forumlarla uğraşmaktan buralara zaman ayıramaz olduk.
sorunuzdan anladığıma göre daha önce ödemediğiniz bir kira bedeli nedeniyle hakkınızda dava açılmış ama reddeilmiş.
Şimdi ise birikmiş 2 aylık kira bedeli için yeniden ev sahibiniz ihtar çekmiş.
İmkanınız var ise bu borcunuzu ödeyin. 16.09. da süre doluyorsa ve o tarihe kadar borcunuzun tamamını ödemezseniz bu kez temerrüt nedeniyle hakkınızda dava açılır ve tahliye kararı verilebilir. 16'sına kadar öderseniz ve bir kez daha aksama olur da 2. ihtar çekilirse bu kez de 2 haklı ihtar nedeniyle hakkınızda dava açılır ve tahliyeye karar verilebilir.
Mahkeme tahliyeniz için süre vermez. ev sahibiniz kararı icraya koyar ve tahliyeyi icra marifetiyle sağlar.
ceteris paribus
-
Dün (16/09) yatırdım 2. kirayı da bu
seferde kurtulduk galiba :))
sorularıma cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.
-
ancak kira süresi bitene kadar, kiralarınızı muntazam ödeyin. İkinci ihtar çekilmesine neden olursanız, yeniden tahliye sebebi doğar
-
Ragıp Bey moralimi bozdunuz:((
Zaten evsahibim evi satıcam diyor. Acaba evi satarsa ben yeni ev sahibimle mi kontrat yapıcam eskisi geçerliliğini kaybediyor galiba. Ya da beni evden çıkarabilir mi yeni ev sahibim. Evi göstermesi gerekirse (evi satın alacaklara) ben evimi gezdirmek zorunda mıyım tanımadığım insanlara böyle bir zorunluluğum var mı acaba ? Prosedür nasıl işliyor ? Kontratım şubat ayında bitiyor.
Teşekkür ederim.
-
sayın pırılcık, ben moral bozmadım Yasayı anlattım. Kiracı, aşırıya kaçmamak koşuluyla, evi satın almak isteyen alıcılara evi göstermekle yükümlüdür.