30'undan sonra hukuk mezunu olunabilir mi?
bu forumu uzun zamandır takip etmekteyim.hukuk içimde hep ukde olarak kalmıştır .bazı nedenlerden dolayı kısmet olmadı hukuk okumak,başka bi bölüm okuduk ve şu an öğretmenim fakat içimdeki hukuk sevdam,hukuk okuma arzusu hiç sönmedi..
sadede gelelim.seneye öss ye girip hukuk okumak istiyorum lakin yaş oldu 25.seneye kazandığımı düşünsem 26 olcak ve 30 küsur yaşında mezun olcağımı varsayarsak benim dezavantajlarım neler olabilir.30 yaşından sonra savcılık,kaymakamlık,hakimlik gibi sınavlara da yaş şartından dolayı giremeyeceğim.bu durumda bana neler tavsiye edersiniz.
forumdaki kıymetli hukukçu arkadaşların yorumlarına değer veriyorum;bu yüzden yorumlarınızı bekliyorum..
Re: 30undan sonra hukuk mezunu olunabilir mi?
Hakim, C.Savcısı ve kaymakamlık gibi mesleklere yaş sınırı nedeniyle giremeyeceğinizin zaten bilincindesiniz. Bu durumda ancak avukatlık, noterlik yapabilirsiniz. Sitemizi incelerseniz, avukatlık mesleği ile ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olabileceğinizi düşünüyorum. Mesleğimizin iyi ve kötü yanları ile ilgili birçok forum, ileti bulabilirsiniz, okuyun ve değerlendirin. Takdir sizin... :)
Re: 30undan sonra hukuk mezunu olunabilir mi?
Benim dershanemdeki matematik hocam 55-60 yasinda.Selcuk universitesi hukuk fakultesinde okuyordu.Devam Zorunlulugu olmadigindan gunluk islerine de mani olmuyordu.
Bence istedikten sonra gerisi teferruattir.Is yasantisinda ne gibi dezavanatjlari olur bu soru beni asar.
Re: 30'undan sonra hukuk mezunu olunabilir mi?
Re: 30'undan sonra hukuk mezunu olunabilir mi?
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Oku oku hukuk iyidir.
Beddua gibi geldi, bana ama neyse...zaten bugünlerde gerçekle..sanalı birbirine karıştırıp duruyorum.