13 Ytl 14 Ayda Nasil 546 Ytl Olur?
Daha önce bir bankaya olan kredi kartı borcumu ödeyemediğim için kartım banka tarafından iptal edildi ve en kısa zamanda borcumu kapatmam istendi, bende bir ödeme planı çercevesinde borcumu ödedim ancak 13 ytl bakiyem kaldı, atm cihazından kredi kartı borcumu öde kısmını kullandım çünkü aynı bankanın mevduat hesabım aktifti ancak kredi kartı borcunuz bulunmamaktadır ibaresi mevcuttu bende bankaya gitmedim unutmuşum vs. vs.
Şimdi ise ondört aylık bir zamanda bu paranın 546 lira olduğu ve bunun 246 liralık idirimle 300 ytl olarak ödenmesi gerektiği ve 8 gün içerisinde ödemessem avukatlık ücretleri ve mahkeme giderleri ile dahada yükseleceği bildirildi.
Ne yapabilirim?
Bu konuda bankayla görüşmemden sonuç alamadım daha makul bir borcu ödeyebileceğimi (ki banka bana uygulanan faizin 6,21% olduğunu belirtti, bende böyle bir hesapla bu borcun en fazla 50 lira olacağını hadi bilemedin 100 lira olarak ödeyebileceğimi söyledim ancak 300 den aşşa olmaz
cevabıyla karşılaştım :)) söyledim ancak kabul edilmedi.
Yardımcı olabileceğiniz bir bilginiz varsa paylaşmanızı rica ederim sevgilerimle ..
Re: 13 Ytl 14 Ayda Nasil 546 Ytl Olur?
Merhaba,
Banka eğer yasal işlem başlatmadıysa ki bu süre içerisinde size hesap kat ekstresi göndermiş olması gerekiyordu. Ana borç üzerinden %6,21 hesaplıyorsunuz ancak ana borca işleyen birde temerrüt faizi vardır (oranı hesap kat ekstresinde bildirilmiş olması gerekir)
Bankadan hesap ektresi isteyiniz ve bu ekstreyide bir bilirkişiye incelettiriniz.
Re: 13 Ytl 14 Ayda Nasil 546 Ytl Olur?
Alıntı:
kaanjustin rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Banka eğer yasal işlem başlatmadıysa ki bu süre içerisinde size hesap kat ekstresi göndermiş olması gerekiyordu. Ana borç üzerinden %6,21 hesaplıyorsunuz ancak ana borca işleyen birde temerrüt faizi vardır (oranı hesap kat ekstresinde bildirilmiş olması gerekir)
Bankadan hesap ektresi isteyiniz ve bu ekstreyide bir bilirkişiye incelettiriniz.
hiç bir extre elime ulaşmadı, hiç bir bilgi yada belge bana gönderilmedi ki hala bir belge göndermek yerine bir kaç gün içerisinde ödemeyi yapmam istenmekte
sizce ne yapmalıyım bilirkişiden kastınız kimdir?
ilginiz için teşekkür ederim