Öneri: Vergi/SSK Borcu - Mal Bildirimi - Haciz
Epeydir okuyorum forumları.Benim gibi birçok kişi ya vergi borcu var, ya ssk prim borcu var veya mal bildirimi ile alakalı hapis korkusu -cezası veya kredi kartı borcu -cezası veya benzeri durumlar.
hukuki.net forum ve yöneticileri ve katılanları olarak şöyle birşey yapılamaz mı acaba : bir önayak olunamaz mı :(bir nevii kampanya başlatmak)
1-vergi-ssk borçları için taksitlendirme yapılması isteği.
2-mal bildiriminden hapis cezası verilmemesi için çağrı.
kredi kartı -kredi borcu olanlar için taksitlendirme isteği.
ve benzerleri...
dikkat çekecek olursam af demiyorum sadece tüm borçlular-borçlar için
taksitlendirme yapılması durumu var.ve uzun vadeli taksitlendirme ki kişi rahat-rahat ödeyebilsin borcunu.
haciz korkusu -hapis korkusu olmadan hayatın sürmesi.
eminim ki çoğu kişi borcunu ödemek istemekde fakat bir anda ödemek mümkün gözükmemekde.ancak uzun vadeli taksitlendirme ile mümkün olur borçlu halden çıkılması.
böylece hem kişi borcunu ödeyip rahatlayacak hem de alacaklılar paralarını alabileceklerdir.
bu konu ile alakalı bi adım atılsa belki sonuç verecektir.ne kadar çok yere ulaşabilse bu konu gündeme alınıp üzerinde düşünülmesi muhtemel.
hukuki.net'de vesile olmuş olsun.
Re: Önerİ :vergİ-ssk Borcu.mal Bİldİrİmİ.hacİz
Bu tür taksitlendirmeler defalarca yapıldı, tekrar yapılır mı bilemem.Kampanya ise bizi aşan bir konudur.
Re: Öneri: Vergi/SSK Borcu - Mal Bildirimi - Haciz
Küçük de olsa bir kamuoyu oluşturma çabası belki işe yarayabilir.mesela benim ilk aklıma gelen tüm gazete yazarlarına bu konular hakkında mailler göndermek,
bakanlıklara,sanayii odalarına mailler göndermek gibi.ben bu dediklerimi yaptım fakat bir kişinin sesi elbetteki duyulmayacaktır veya pek bir etkisi olmayacaktır.
ama işte çoğunluk olsa bi ihtimal birşeyler olabilir.katılımcılar üşenmeden en azından birkaç cümle ile bile olsa kabaca dertlerini anlatsa ses getireceğini sanıyorum.
olmasa bile en azından denemekden bir zarar gelmez galiba.
denemeye değer, ki değeceğine inanıyorum.
Re: Öneri: Vergi/SSK Borcu - Mal Bildirimi - Haciz
Evet, ülkemizde zaman içerisinde her konuda pek çok af ve taksitlendirme yapılmıştır. Ancak bunların hangi amaca hizmet ettiği ve sonuçları da bilmiyor değiliz. Devlet istediği kadar kolaylık getirsin imkan sağlasın, inanın değişen hiç bir şey olmayacak. Yine insanlar bilinçsizce borçlanacak ve yine kolaylık bekleyecekler. Bugüne kadar da hep böyle olmadı mı?
Bence her konuda olduğu gibi bu işin tek bir çözümü var; Eğitim, Eğitim, Eğitim diyorum...
İnsanlar ayağını yorganına göre uzatmasını maalesef hala beceremiyor. Böyle olduğu sürece de beklenen son kaçınılmaz oluyor!
her şey gönlünüzce olsun...