-
Hatır Çeki, Hakaret
herkese selam ben aranıza yeni katıldım beni sonrunuma umarım çare olursunuz eşim arkadaşına çek vermiş arkadaşıda ödememiş çek eşimin adına olduğu için mahkeme eşimin adına açılmış asıl çeki yazanlar istanbulda gayet gizlilik içinde yaşamaya devam ediyolar ben aradığım zaman hakaret bağırma gibi olaylarla karşılaşıyorum bu olay olalı 3 yıl oldu aklanabilirmiyiz bize lütfen cevap yazın çözüm varmı varsa nasıl yaparız sevgiyle kalın
-
Re: Hatır Çeki, Hakaret
Karşılıksız çek düzenlemek nedeni ile ceza davası mı açıldı? İcra takibi mi yapıldı? Tam olarak öğrenmek istediğiniz nedir?
-
bildiğim kadarı ile dava açılmış benim öğrenmek istediğim bu olaydan nasıl sıyrılabiliriz yani asıl borçlular için bişeyler yapabilirmiyim adres ve telefonları mevcut
-
Eşiniz hakkında şikayette bulunuldu ise, alacaklı tarafından mutlaka icra takibi de başlatılmıştır. Ancak aradan 3 yıl geçmesi enteresan. Siz dava açıldığı bilgisini nereden edindiniz?
Menfi tespit davası açabilirsiniz ancak borçlu olmadığınızı ancak yazılı delillerle kanıtlayabilirsiniz.
Alacaklı, alacağını tahsil için hem eşinize hem de diğer çek borçlusuna başvurabilir. Durumu alacaklıya izah ederek, alacağını diğer şahstan tahsil edebilmesi için kendisine yardımcı olabilirsiniz.
Ancak önce durumunuzu tam olarak öğrenmeniz gerekir.
-
sayın esin kılıç erdoğan yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum
eşimin maaşından heray para kesiliyor bununla ilgili çeki verdiğinde eşim rahatsızdı ve bu rahatsızlığından dolayı çeki hiç düşünmeden vermiş eşimin işyerine mahkeme ile ilgili yazı geldi tüm işlemler eşimin adına ve hiç bir şekilde ıspatlıyamıyoruz sözde asıl borçlular hallediyolar ama 3 yıldır hiç bir gelişme yok maalesef dediğiniz davayı açsak naıl ıspatlarız naparız bilemiyorum ama eşim hapse girerse hasta ilaç kullanıyor yeşil reçete ve haciz gelme ihtimali var asıl borçlular ise hayatlarına en güzel şekilde devam ediyolar bu çek borcunun onların olduğunu nasıl ıspatlarız dediğiniz gibi yazılı bir belge yok elimiz de lütfen yardımcı olunuz eğer isterseniz size telefonda da bilgi verebilirim numara verebilirseniz şimdiden teşekkür ederim
-
Sayın SEda 55 hatır çeki ile ilgili olarak forumlarda bilgi var. Elinizde yazılı belge olmadığı için bir hak iddia edemezsiniz.
-
Alacaklıyla irtibata geçip asıl çek borçlusundan alacağını tahsil etmesi gerekli bilgileri kendisine veriniz.