-
Boşanma ve nafaka
İyi günler.Ben 44 yaşında bir ev hanımıyım.Eşimle aramızda geçimsizlik problemi var.Ve ben boşanma kararı aldım.Ama ev hanımıyım ve hiç bir yerden bi gelirim yok.Bu şartlar göz önünde olunca ayrılma konusunda kararsız kalıyorum.iki oğlum var.Biri üniversite 3. sınıfta.Diğeri ise 18 inde ve hazırlanıyor.Bu şartlarda boşanırsam çocuklara ve bana nafaka verilirmi?Şimdiden çok teşekkürler...
-
Re: Boşanma ve nafaka
Dava süresince tedbir nafakası bağlanacaktır. Dava neticesinde de aşağıdaki maddeler uyarınca nafaka ve tazminata hükmedilebilir.
Çocukların bakım ve eğitimleri için ayrıca nafakaya hükmolunur.
Forumlarımızda arama yaparsanız konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
1. Maddi ve manevi tazminat
MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
2. Yoksulluk nafakası
MADDE 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.
-
Re: Boşanma ve nafaka