-
İcra işlemi
Selamlar;
Şahıs firmasından aldığım konuya dair çeki borcuma karşılık bir şahıs firmasına verdim.Çek karşılıksız çıktığından dolayı hakkımda haciz yolu ile yapılacak takipte ödeme emri uygulandı.Dün itibari ile evime haciz işlemi için gelindi evde
gerekli mal,haciz memuru ve avukat tarafından kayda alınmış, buna mukabil bu gün alacaklımın avukatı ile birebir görüştüm.Borcumu ancak taksitlendirerek ödeyebileceğimi belirttim avukat müvekkilinin buna yanaşmadığını ve haciz işlemine başlayacağını söyledi.
Çekin meblası 1650$ ödeme emri ile gelen tutar 1772$ peşin ödemem durumunda bana tüm masraflar dahil 2400$ bir tutar söyledi. 1 aylık bir sürede bu derece bir fark normalmidir? Ayrıca taksitlendirme isteğimi alacaklımın red ederek haciz işlemini başlatmaya hakkı varmıdır? Vakit ayırıp yanıt verdiğiniz için şimdiden teşekkürler.
-
Re: İcra işlemi
İcra İflas Kanunu'na göre 1 taksitini peşin ödemek üzere borcu 4 taksitte ödeme hakkınız var. Ancak bu taksitler arasında da faiz işlemeye devam eder, rakam sabitlenmez. Bunun için de ilgili icra dairesine gidip bu talebinizi içeren bir dilekçe verip ilk taksiti orda ödeyin.
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki masraflar dahil bana söylenen rakkamın 1 ayda bu tutarı bulması normalmidir?
-
4taksitte ödemek kanuni bir hak. Ancak, haczi engellemez.
Eğer size belirtilen meblağın fazla olduğu kanısındaysanız, icra müdürlüğünde dosya hesabı yaptırın.