Seyahat acentasının sorumluluğu
Nereden başlayacağımı bilmiyorum inanın size bu mesajı geçerken canım sıkkın ve sinirden uykusuzluk problemi ile boğuşuyorum. 27/07/2007 tarihinde Turbul şirketinin 1773 sokak girne caddesi girişinde bulunan şirket ofisinde çalışan gülsah hanım diye bir bayandan 4günlük bir tatil satın aldım ( en azından ben öyle zannediyorum). 31/07/2007 itibariyle tatili geçireceğim kuşadasındaki otele gittim eyvah!... dediler sizdemi ben şoka girdim ve firma iflasını açıklamış. Ben şimdi ne yapacağım bilmiyorum ödemeyi garanti bonusla yaptım. 7 taksit 119 iYTL den 833 YTL ve 50 YTL üyelik ücretihemen bankayı aradım.banka faks çekmemi söyledi bende çektim. Fakat otomatik faks lar bir gün sonra ekrana düşüyor dediler ayrıca paranın zaten ödendiğini ve % 100 haklı isem paranın bir şekilde hesabıma döneceğini söylediler ? ama nasıl açılama yapamadılar kuşadası jandarmaya bağlı olduğu için jandarmaya gittim onlarda işlemin süreti açısından karşıyakadaki savcılığa başvurmamın daha iyi olcağını söylediler. www.turbul.net hala internet otamında yayında telefonlara kimse çıkmıyor şimdi ben ne yapayım bilemiyorum doğru dürüst derdimi anlatabildim mi? inanın bilemiyorum.şimdi firma ile ilgili ne yapabilirim? param gittimi? oradaki bayanlarında bu durumdan sorumlu olduğu kanaatiyle onlarında hakkında yasal işlem yapmak istiyorum ne yapmamı önerirsiniz lütfen acil yardımınıza ihtiyacım var.
Re: H&T Seyahat acenteliği,Clup Turbul veya www.turbul.net
Bankaya en azından bundan sonraki ödemelerin yapılmaması talimatını yazılı verin hatta kartı iptal ettirin. Dolandırıldığını düşündüğünüz kişilere savcılığa şikayette bulunun. Ayrıca yeri yurdu belli olan bu kişilere dava açın
olayı öğrenir öğrenmez bankayı aradım faks çekin dediler çektim kartı iptal ettirdim fakat şöyle bir şey söylediler taksişt yaptırmış olsanız dahi ödeme yapılmış sayılır karşı tarafın hesabına aktarım yapılmış diye görünüyormuş ?? benim gibi 33 kişi daha varmış sözleşme ve bana kesilen fatura elimde bursa polisi iki kişiyi tutuklamış ben sivas ta ikamet etmekteyim olay izmir karşıyakada oldu savcılığa gideceğim ayrıca bürodaki elemanlarıda şikayet edeceğim çünkü o gün tavırları beni rahatsız etti ama olayı anlayamadım neyse sorum şu olacak dava için izmir'den mi? avukat tutayım sivas'tan mı??bunlar bir de TURSAB üyesiymiş ??yardımınız için teşekkür ederim.
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Bankaya en azından bundan sonraki ödemelerin yapılmaması talimatını yazılı verin hatta kartı iptal ettirin. Dolandırıldığını düşündüğünüz kişilere savcılığa şikayette bulunun. Ayrıca yeri yurdu belli olan bu kişilere dava açın
Bankayı 3 gün sonra bilgilendirdim lakin hala kesinti yapıyorlar? mne yapmalıyım diğer arkadaşta benimle aynı durumda lütfen bir cevap yazınız saygılarımla
Alıntı:
noyan35 rumuzlu üyeden alıntı
Bankayı 3 gün sonra bilgilendirdim lakin hala kesinti yapıyorlar? mne yapmalıyım diğer arkadaşta benimle aynı durumda lütfen bir cevap yazınız saygılarımla
Bildirimi yazılı mı yaptınız?
Re: Seyahat acentasının sorumluluğu
Elbette 2 kere fax çektim bankaya "dilekçeniz işleme alındı inceleniyor " deniyor hata çektiğim faksın raporlarıda elimde mevcut, satın aldığımı zannettiğim tatili geçireceğim otelin resepsiyon müdürü kendi eliyle çekti. kuşadası garanti şubesinin yetkilisi ikinci kez bir gün sonra bir daha çekti fakat hala internet üzerinden ( eşimin kartı asıl benim ödemeyi yaptığım kart ek karttı onun için benim ödemelerim eşimin hesabından görünüyor ikinci taksidide 4 gün içinde alacaklar) kart ödemesine bakıyoruz görünüyor. Ben şahsen 444 0 ... numara ile görüştüğümde bana şöyle bir şey söylediler paranın tamamı karşı tarafa geçmiş görünüyor siz bankaya aylık taksitlaerle ödüyorsunuz???????yani banka zaten 7 taksidi peşinen ödemiş??? doğru olabilirmi daha sonrada şöyle bir açıklma da bulunuyorlar""" durum inceleniyor eğer siz mağdur edilmişseniz ki bu bankamız tarafından inceleniyor paranız size iade edilir""? kim iade edeck diyorum bilmiyorum diyor. alah alah sonraki gün banka sizin adınıza parayı geri tahsil eder diyorlar neticede banka ile yaptığım tüm görüşmeler GSM şirketinde kaıtlı ben bankayıda mahkeme vermeyi düşünüyorum ama acıkçası yukarı da avukat beyin söylediği " en azından bundan sonraki taksitlerin ödenmemesi cümlesi beni düşündürüyor banka zorla bu işe olur mu veriyor artık kafam alak bullak oldu bana lütfen yardımcı olun
Kredi kartına taksit imkanı sağlandığına göre, muhtemelen firma, bankanın müşterisidir ve bankada bir hesabı bulunmaktadır. Acil olarak, firmanın, bankadaki hesabının bloke edilmesini talep edebilirsiniz. Üye işyerleri ile bankalar arasındaki anlaşmaya göre, banka üye işyerine -bir kesinti yaparak- toplu bir ödeme yapar ve bunu sizden taksitler halinde tahsil eder. Dolayısıyla muhtemelen banka tarafından firmaya zaten ödeme yapılmıştır.
Bu nedenle muhatabınız hem banka hem de firmadır. Bankaya da durumu noter kanalı ile bildiriniz ve derhal Savcılık ve Tüketici Mahkemesi'ne başvuru yapınız.
Şikayet ve İtirazlar
MADDE 11- Kart çıkaran kuruluşlar, kart ve ek kart hamillerinin kart kullanımıyla ilgili olarak yapacakları şikayet ve itiraz başvurularını, başvuru tarihinden itibaren yirmi gün içinde hamilin başvuru yöntemi kullanılarak ve gerekçeli bir şekilde cevaplandırmak zorundadır. Kuruluşlar, kart ve ek kart hamillerinin şikayet ve itirazlarının ilgili birimlerine kolaylıkla ulaşmasını sağlayacak tedbirleri almakla yükümlüdür.
Kredi kartı ile yapılan işlemlere, son ödeme tarihinden itibaren on gün içinde, kart çıkaran kuruluşa başvurmak suretiyle itiraz edilebilir. Kredi kartı hamili, yapacağı başvuruda, hesap özetinin hangi unsurlarına itiraz ettiğini gerekçesiyle belirtmek zorundadır. Süresi içerisinde itiraz edilmeyen hesap özeti kesinleşir. Hesap özetinin kesinleşmesi genel hükümlere göre dava hakkını ortadan kaldırmaz.
Burada iki konu iç içe geçmiş. Öncelikle bir avukata başvurmanızda ciddi yarar vardır bunu belirteyim.
POS cihazi dediğimiz kredi kartlarından tek veya taksitli çekim yapan cihazlar karta ayrı müşteriye ayrı çalışır. Banka taksitli çekimleri ya ilgili ay sonunda hesaba atmak üzere daha az komisyon alır yada anlaşma gereği fazla komisyon alarak RİSKİ ÜSTLENİR peşin işlemi yaparak ertesi gün ödemeyi müşterisine yapar. Anlattığınız olayda ikincisinin olduğu kesin.
Bundan dolayı banka müşterisine parayı tümden ödediği için bir şekilde sorunu size bırakmak isteyecektir sizde dolandırıldığınızı belirterek gerekli belgelerle resmi yollardan müracaat ediniz.
İlk ödeme ve peşin verdiğiniz tutarlar içinse ilgili firma direk muhatabınızdır. Banka bundan sorumluluk kabul etmeyecektir ve de haklıdır. Ama taksitlerde sizin muhatabınız direk banka olacaktır. Taksit ödemelerinin durdurulması yönündeki dilekçenizi ve ana ödeme ile ilgili yazışmalarınızı ve ilgili seyehat acentası ile ilgili suç duyrunuzu ayrı ayrı ama bir bütün olarak takip etmelisiniz.