-
Boşanma - Velayet
Mrb,
3,5 Yıllık evliyim bir kız çocuğum var ayrıca eşimde 1,5 aylık hamile. Yalnız tüm bu güzel şeylerin yanında inanılmaz bir geçimsizlik yaşamaktayız.
Yaklaşık 3 yıldır belirli aralıklarla periyodik olarak kavga etmekteyiz. Onun bana benim ona hakaretlerimiz fiili müdahalelerimiz oldu.
Ailesinin durumu benim durumumdan daha iyi bunu beni aşağılama yolu olarak kullandılar senelerce sabrettim ama artık dayanamıyorum.
Sayısız kavga ettik ediyoruz ve görüntüye göre devam edeceğiz. Aşırı derecede yıprandım. Eşim bir iki defa intihara teşebbüs etti engelledim geceleri bile rahat uyuyamıyorum ya kendine birşey yaparsa diye..
Ben bu şartlarda boşanmaya kararlıyım ama çocuklarımı asla bırakmam. En azından intihara teşebbüs etmiş birine bana göre psikolojik sorunları olan akşama kadar magazin ve dizi izleyen birine kızımı ve doğacak çocuğumu bırakmak istemiyorum.
Bu yeterli bir sebepmidir. Ayrıca ben bu tür aile içi bir konuyu kimseyle paylaşmadım ispat edin derseniz tanığım yok ama bu oldu gerçekleşti. Ve benden başka bilen yok. İlk kez buraya yazıyorum. Eşimin ailesi oldukça zengin mücadele etmekte zorlanıyorum. Tıpkı türk filmleri gibi
lütfen yardımcı olun bir iki akıl verin bana
tşkler
-
Re: Boşanma - Velayet
Eşinizin intihara teşebbüs etmiş olması, ciddi psikolojik ya da psikiyatrik sorunları olduğunu gösterir. Yalnız iddialarınızı ispat etmeniz gerekmektedir. Velayet söz konusu olduğunda hakim re'sen de sağlık raporu isteyebilmektedir, siz dava açarsanız eşinizin durumundan bahsederek ruh sağlığı ile ilgili rapor aldırılmasını talep edebilirsiniz. Çocuklar yaşları itibarı ile anne bakım ve ilgisine muhtaç olsalar da, eğer annenin çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek bir rahatsızlığı söz konusu ise, velayet babaya da bırakılabilmektedir.
Lütfen bir meslektaşımdan hukuki yardım alınız, konu hukuki bilgi ve tecrübe gerektirdiğinden uzman yardımı yararınıza olacaktır.