Re: Yeşil Pasaport Hakkında
Benim yeşil pasaport uygulaması hakkında olumsuz görüşlerim var.
7 düvelin ülkemiz vatandaşlarına vize uygulaması. Vize parası adı altında yüzlerce avro para talep etmesi, vize kuyruklarında rezil edilmesi, 20-30 tane evrak istenmesi gibi uygulamalar hep sade vatandaş pasaportu sahiplerine yapılmakta.(ABD,İngiltere Kanada gibi ülkeler hariç) Yeşil pasaport sahiplerine yapılmamaktadır.
Memurun görevli olduğu sürede yeşil pasaport ya da başka bir renkte pasaport almasını ve kullanmasını anlarım.
Emekli olduktan sonra bu ayrıcalık neden devam eder? Neden çoluğuna çocuğuna bu hak devam ettirilir?
Ülkemizde KAST sitemi mi uygulanıyor?
Yeşil pasaport sahibi üst sınıf , gri pasaport sahibi alt sınıf?
Yeşil pasaport verme gerekçesi vatanına milletine yıllarca hizmet ise, ben 25 sene ne yaptım? Vatanıma ihanet mi ettim?
18 ay askerlik görevimi yaptım!
Mesleğimin hakkını da verdim.
Ürettim.
Ürettirdim.
Kazandım.
Kazandırdım.
Vergi kaçırmadım.
Devletimi sahiplendim.
Suç işlemedim.
Hak yemedim.
Yıllarca çoluğumun çocuğumun boğazından kesilen paraları gelir vergisi ve SSK primi diye ödedim.
Yani devletin kamu harcamalarını yapmasına ve memurun maaşlarını ödemesine YARDIMCI oldum!
Ben neden yeşil pasaport alamıyorum?
Ben neden AB ülkelerine ve diğer ülkelere turist olarak yeşil pasaportlular gibi vizesiz gidemiyorum?
Memur emeklisi almış cebine yeşil pasaportu, beş kuruş vize parası ödemeden, itilmeden kakılmadan insan gibi gidebiliyor.Devletim neden bana ikinci sınıf vatandaş muamelesi çekiyor?
Sorularım şunlar:
1-Yeşil pasaport uygulamasının vatandaşın eşit olma hakkını çiğneyip çiğnemediği.
2-Yeşil pasaport uygulamasının durdurulması için sade vatandaş olarak dava açabilir miyim?
Alıntı:
tarik60 rumuzlu üyeden alıntı
Benim yeşil pasaport uygulaması hakkında olumsuz görüşlerim var.
7 düvelin ülkemiz vatandaşlarına vize uygulaması. Vize parası adı altında yüzlerce avro para talep etmesi, vize kuyruklarında rezil edilmesi, 20-30 tane evrak istenmesi gibi uygulamalar hep sade vatandaş pasaportu sahiplerine yapılmakta.(ABD,İngiltere Kanada gibi ülkeler hariç) Yeşil pasaport sahiplerine yapılmamaktadır.
Memurun görevli olduğu sürede yeşil pasaport ya da başka bir renkte pasaport almasını ve kullanmasını anlarım.
Emekli olduktan sonra bu ayrıcalık neden devam eder? Neden çoluğuna çocuğuna bu hak devam ettirilir?
Ülkemizde KAST sitemi mi uygulanıyor?
Yeşil pasaport sahibi üst sınıf , gri pasaport sahibi alt sınıf?
Yeşil pasaport verme gerekçesi vatanına milletine yıllarca hizmet ise, ben 25 sene ne yaptım? Vatanıma ihanet mi ettim?
18 ay askerlik görevimi yaptım!
Mesleğimin hakkını da verdim.
Ürettim.
Ürettirdim.
Kazandım.
Kazandırdım.
Vergi kaçırmadım.
Devletimi sahiplendim.
Suç işlemedim.
Hak yemedim.
Yıllarca çoluğumun çocuğumun boğazından kesilen paraları gelir vergisi ve SSK primi diye ödedim.
Yani devletin kamu harcamalarını yapmasına ve memurun maaşlarını ödemesine YARDIMCI oldum!
Ben neden yeşil pasaport alamıyorum?
Ben neden AB ülkelerine ve diğer ülkelere turist olarak yeşil pasaportlular gibi vizesiz gidemiyorum?
Memur emeklisi almış cebine yeşil pasaportu, beş kuruş vize parası ödemeden, itilmeden kakılmadan insan gibi gidebiliyor.Devletim neden bana ikinci sınıf vatandaş muamelesi çekiyor?
Sorularım şunlar:
1-Yeşil pasaport uygulamasının vatandaşın eşit olma hakkını çiğneyip çiğnemediği.
2-Yeşil pasaport uygulamasının durdurulması için sade vatandaş olarak dava açabilir miyim?
Sizin asıl sorununuz kendinizin de açıkça söylediği gibi "Ben neden yeşil pasaport alamıyorum?" dur. Her mesleğin kendine özgü avantajları vardır. Bence yeşil pasaport uygulaması yerindedir.
Ayrıca yukarıda demek istediğiniz gri pasaport değil lacivert pasaport olacak. Gri pasaport hizmet pasaportudur.
-Peki emekli olduktan sonra o ayrıcalıklar devam eder mi?
-Benim yeşil pasapaort alamayışımı sormam ayıp mı?
-Asıl ayıbı, yeşil pasaportlulardan vize alınmamasına karar veren yabancı ülkelere, bu ne biçim iş, siz vatandaşlarımız arasında ayrım yapıyorsunuz diye karşı çıkamayan cebinde yeşil pasaportu olanlar işlemiyorlar mı?
-İnsanları kategorize etmek ve hak mahrumiyetine sebep olmak ayıp değil mi?
Alıntı:
-Peki emekli olduktan sonra o ayrıcalıklar devam eder mi?
-Benim yeşil pasapaort alamayışımı sormam ayıp mı?
-Asıl ayıbı, yeşil pasaportlulardan vize alınmamasına karar veren yabancı ülkelere, bu ne biçim iş, siz vatandaşlarımız arasında ayrım yapıyorsunuz diye karşı çıkamayan cebinde yeşil pasaportu olanlar işlemiyorlar mı?
-İnsanları kategorize etmek ve hak mahrumiyetine sebep olmak ayıp değil mi?
Emekli olunca da devam eder istifa etse de devam eder. Bir devlet memuru o pasaportu hak etmeden önce ortalama 20 sene bu devlete nizmet ediyor.
Mantığınız ortadadır. Yabancı ülkelere; "neden yeşil pasaporta vize uygulamıyorsunuz" sorusu yerine "neden lacivert pasaporta vize uyguluyorsunuz" diye sormak daha uygun değil mi?
Sırf vizeden yırtmak için böyle bir sınıflandırma yaptıkları açık.
20 sene devlet memuru olarak çalışana bu hak veriliyorsa, bizler 25 senene yaptık?
Halkını kast sistemi gibi sınıflandırmak doğru mu?
Bir de bu hak sahibinden çocuğuna da geçiyor :)
Alıntı:
Sırf vizeden yırtmak için böyle bir sınıflandırma yaptıkları açık.
20 sene devlet memuru olarak çalışana bu hak veriliyorsa, bizler 25 senene yaptık?
Halkını kast sistemi gibi sınıflandırmak doğru mu?
Bir de bu hak sahibinden çocuğuna da geçiyor :)
Ben de yeşil pasaport uygulamasını doğru bulmayanlardanım. Devlet memuru gibi özel sektörde hizmet etmiş kişilerin de bundan yararlandırılması gerekir. Kaldı ki asıl sahiplerinin yanında çocukların faydalanmasını da doğru bulmuyorum, belirli bir yaştan sonra. Bildiğim kadarıyla çocuğun "kız" olması lazım. Erkek olunca o da belirli bir yaştan sonra faydalanamıyor.
Bu gibi haklardan sadece eş faydalanabilmeli diye düşünüyorum. Çocuk değil...
Merhaba,
Benim de ilk mesajdakine benzer bir sorum var. Bu yüzden yeni bir başlık açmaya gerek yok diye düşündüm.
Babamın üzerinden çıkarılmış yeşil pasaportum vardı. Süresi dolduktan sonra sigortam başlatıldı ve 12 gün sigorta ödemem yapıldı. Şimdi pasaportumun süresini uzatmak için başvuruda bulunacağım. SSK nın sitesinden alacağım sigorta dökümünde de görünüyor. Bunun için para cezası alır mıyım? Ya da başka bir işlem uygulanır mı?
Teşekkürler.