20 aylık bir sürede bir firmada müdür yardımcısı olarak görev aldım. Bu süre içerisinde haftalık minimum 70 saatten az olmamak üzere çalıştım. Ancak sabah 8.30 akşam 22.30 çalışmama rağmen hak ettiğim fazla mesai ücretini alamadım. Sadece aylık olarak toplam 15 saat fazla mesai ücreti yatırıldı. Oysa benim haftalık toplam çalışma süremi en aşağı 70 saat olarak hesaplarsak bile haftalık fazla çalıştığım süre 25 saati geçiyor. Elimde akşam geç saatlerde üzerinde adım yazan kestiğimiz faturaların birer suretleri mevcut. Ayrıca her akşam en erken 22.00 da şubeyi kapattığımızı kanıtlayan şube faaliyet raporu var. Eskiden beraber çalıştığım ve şimdi istifa etmiş olan arkadaşlardan da tanık olarak faydalanabilirim. İstifa ettiğimde firmadan herhangi bir alacağım olmadığına dair bir belge imzalatmak istediler ama ben imzalamadım. İstifa dilekçemde herhangi bir açıklama yok. Sadece istifa ediyorum yazmakta. Dilekçeyi yazdıktan sonra yaklaşık 10 gün daha çalışıp işi bıraktım. İşten ayrıldıktan kısa bir süre sonra noter vasıtası ile fazla mesai üücretinin ödenmesi ile ilgili ihtarname çektim ama bir sonuç alamadım. Çalıştığım firmayı fazla mesai ücreti için dava etsem birşey kazanır mıyım? Davayı kaybetmem durumunda karşı tarafın avukatlık-mahkeme masrafları gibi ücret ödemem söz konusu olur mu? İşten ayrılalı yaklaşık 8 ay oldu. Dava açabilmem için herhangi bir zaman aşımı durumu mevcut mu? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.