Arsamı kat karşılığı müteahhite vereceğim - Kafama takılan sorular var
Merhaba;
70 mt2 arsam var.Bu arsamı kat karşılığı olarak bir mütahhite vermeyi düşünüyorum.Bir kaç araştırma yaptım.Bazı mütaahitler 1 daire bitmiş olarak verebileceğini söylediler.Bazıları ise 2 daire tamamen bitmiş şekilde verebileceklerini söylediler.Tabi ki ben 2. tercihi kullanmak istiyorum.Ama resmi yollardan bu işler nasıl yapılır?Herhangi bir bilgim yok.Nasıl bir sözleşme yapılır?Hangi yolları izlemem gerekir?Daha önceden benim gibi arsalarını kat karşılığı vermek isteyen kişilerin dolandırıldığı yönünde azımsanmayacak kadar duyumlar aldım ve gördüm.Herhangi bir şekilde dolandırılmadan bu işler nasıl yürütülür?Bu gibi durumlar için kanunlarda geçen maddeler nelerdir?Tapumu direk olarak müteahhite devretmeden istediklerim olacak ve güvenli bir şekilde bu işleri nasıl yapabilirim?Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
Re: Arsamı kat karşılığı müteahhite vereceğim.Kafama takılan sorular var.
Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmanız gerekiyor. Ancak bu tür sözleşmenin ayrıntıları, burada anlaatılamayacak kadar fazla. Bir hukukçuya sözleşmeyi hazırlatmanız uygun olur
cevabınız için teşekkür ederim.Bu sözleşmelerin örneklerini bulabileceğim bir link verebilirmisiniz?Sonuç olarak bu işi bir noter aracılığı ile mi çözmem gerekmektedir?Teşekkürler...
Alıntı:
26berk rumuzlu üyeden alıntı
cevabınız için teşekkür ederim.Bu sözleşmelerin örneklerini bulabileceğim bir link verebilirmisiniz?Sonuç olarak bu işi bir noter aracılığı ile mi çözmem gerekmektedir?Teşekkürler...
Avukat aracılığıyla......
Hepsi bir yana müteahhidin daha önce yaptığı binaları dolaşın ve arsa sahipleri ile konuşun. Bu çok önemli. Mal sahipleri memnun kalmadıysa hemen o adamı unutun. Ayrıca bu şekilde yaptığı işin kalitesini de denetleme şansınız olur.
Alıntı:
TolgaH rumuzlu üyeden alıntı
Hepsi bir yana müteahhidin daha önce yaptığı binaları dolaşın ve arsa sahipleri ile konuşun. Bu çok önemli. Mal sahipleri memnun kalmadıysa hemen o adamı unutun. Ayrıca bu şekilde yaptığı işin kalitesini de denetleme şansınız olur.
Bu herşeyden daha önemli değilse bile; çok önemli.
cevaplarınız için teşekkür ederim.Dediklerinizi uygulayacağım.