Re: kadroya geçme hakkında
1) İŞ hukuku açısından kadrolu veya kadrosuz olmanın bir önemi yoktur. Daha doğrusu iş yasasında "kadrolu işçi" veya "kadrosuz işçi" diye bir işçilik türü yoktur. Kadro konusu daha çok kamu işyerlerinde kullanılan bir kavramdır. İşçilik hakları açısından kadrolu denilenlerin kadrosuz denilenden bir farklılığı ya da üstünlüğü yoktur. İşe son verme açısından da yasada bir farklılık olmaz. Aynı hukuksal sonuçlara bağlıdırlar.
2) Askere gidecek işçi askerlik nedeniyle işten ayrılırsa kıdem tazminatı alma hakkına sahiptir. Bu durumda ihbar tazminatı olmaz.
3) Kıdem tazminatı, brüt ve giydirilmiş ücret ve eklerinin bir aylık tutarınn çalışma süresi ile çarpımı sonucunda bulunur. Yıldan artan süreler de oransal olarak hesaplanır.
Selamlar.
Re: kadroya geçme hakkında
abbas bey;
ilginiz ve bilgi için çok teşekkür ederim.
biliyorum ama açıklamadan çıkartmak güç olduğu için affınıza sığınarak tekrar soracağım
anladığım kadarıyla aylık alınan toplam ücreti sene ile çarpıyorum sarkan aylarıda tektek hesaplıyorum.küçük bir nokta var yemek ücretini elden almıyorum sodexho olarak ödeniyor dolayısı ile bordroda gözükmüyor aldığım ödemelere bunuda ekleyebilirmiyim?
teşekkürler
saygılar..