Sistemime internetten format atıldı..
Slm uzun zamandan beri buradayım..hukuki konuları anlamaya çalışıyorum..
Geçenlerde sitsemime internetten format atıldı..2005 yılı aynı tarihledede aynı şey olmuştu..Ama elimde hiçbir yasal kanıt ve delil yok..Atanları bilmiyorum sadece şüphe ve tahmin ediyorum..Nasılbir hukuki yol takip edebilirim..
Cavaplarınız için şimdiden teşekkürler..
Re: Sistemime internetten format atıldı..
Bilgisayarınızda yapılan eylem TCK 244 kapsamına giriyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz, olayın üzerinden çok zaman geçmemişse, bilgisayarınızda bazı işlemler yapılarak formattan önceki verilere de ulaşmak mümkün. Ancak yine de size trojan gönderen kişinin ip'sinin bulunması, ip bulunsa bile suçu failin kimliğinin tespit edilmesi mümkün olmayabilir. Siz şüpheli şahısları da bildirirseniz daha yardımcı olunabilir sanıyorum.
Re: Sistemime internetten format atıldı..
Alıntı:
Av.Özge Evci rumuzlu üyeden alıntı
Bilgisayarınızda yapılan eylem TCK 244 kapsamına giriyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz, olayın üzerinden çok zaman geçmemişse, bilgisayarınızda bazı işlemler yapılarak formattan önceki verilere de ulaşmak mümkün. Ancak yine de size trojan gönderen kişinin ip'sinin bulunması, ip bulunsa bile suçu failin kimliğinin tespit edilmesi mümkün olmayabilir. Siz şüpheli şahısları da bildirirseniz daha yardımcı olunabilir sanıyorum.
Bilgilendirmeniz için çok çok teşekkürler..sağolun var olun..