Beni evi işgal ediyor diye mahkemeye vermiş
Merhabalar,
ben sinop ta 15 yıldır aynı kiralık evde ikamet etmekteyim
ev sahibimiz 3 kardeş. babaları ölünce kendi aralarında anlaşıp daireleri paylaşmışlar. yıllardan beri 3 kardeşle hiç bi sorunumuz yoktu fakat bu sene işler biraz değişti.
Ev sahibimizin ablası ev sahibimizin olurunu almadan beni oturduğum evden çıkarmak istedi bende ev sahibimin sözüne bakarak evi boşaltmadım...
ancak daha sonra ev sahibimin ablası beni evi işgal ediyor diye mahkemeye vermiş. ne yapmalıyım
3 kardeşe hali hazırda 2 şer daire düşmüş. fakat hiç bir resmi belge yok aralarında anlaşmışlar. bu kadının ev sahibimin dairesini istemeye hakkı varmı
dava nasıl sonuçlanır ne kadar sürer...
ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım...
Re: beni evi işgal ediyor diye mahkemeye vermiş.
Ortada bir fuzuli işgal yoktur çünkü bir kiracılık ilişkisi vardır. Bu gerekçe ile tahliyeniz talep edilemez.
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Ortada bir fuzuli işgal yoktur çünkü bir kiracılık ilişkisi vardır. Bu gerekçe ile tahliyeniz talep edilemez.
hocam ancak bizim kontratımız yok yani kiracılık ilişkimizde resmi değil
son iki sorum olcak
1 dava ne kadar sürer
2 birde hani evler resmi olarak bölünmediği için şey demişler galiba ev sahiplerinin varis leri izinsiz oturabilir ancak kiracılar için 3 kardeşinde onayı gerekir demişler son olarak bunları yanıtlarsanız çok sevinirm saygılarımla
Kira sözleşmesinin yazılı olması bir zorunluluk değildir. Kiralayanın ölmesi halinde davayı tüm mirasçıların birlikte açması gerekir. Sizi tahliye edebilmeleri için yasada belirtilen gerekçelere sahip olmaları aranır.
Forumlarımızda tahliyeye ilişkin çok sayıda forum vardır. Arama seçeneğini kullanırsanız detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Kira sözleşmesinin yazılı olması bir zorunluluk değildir. Kiralayanın ölmesi halinde davayı tüm mirasçıların birlikte açması gerekir. Sizi tahliye edebilmeleri için yasada belirtilen gerekçelere sahip olmaları aranır.
Forumlarımızda tahliyeye ilişkin çok sayıda forum vardır. Arama seçeneğini kullanırsanız detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
çok teşekkür ederim saygılarımla...