Kredi kart borcu maaş kesinti konusunda
merhaba benim çeşitli bankalara kredi kartı borçlarım var. Bir süredir ödemeyi bıraktım. Temerrüt faizi ile epey arttı borcum. Yeni bir yerde işe başlayacağım ve sigortalı olarak. Maaşımın üzerinden kesinti yapılabilirmi yapılıyor ise nekadar ve birden çok bankaya borcum olduğu için her banka maaşımdan kesinti yapabilirmi ? bilgilendirirseniz sevinirim
Re: Kredi kart borcu maaş kesinti konusunda
Forumlarda maaş haczi kelimelerine göre arama yapınız
Re: Kredi kart borcu maaş kesinti konusunda
Merhaba,
Bir kamu kurumunda sözleşmeli işçi olarak çalışıyorum.
Kredi kartları borcumdan dolayı maaşımın dörtte biriyle birlikte ek gelirlerime de haciz gelmişti. Sizinle daha önce yapmış olduğum yazışmalar ve gösterdiğiniz yöntemler çok işime yaradı. Bunun için çok teşekkür ederim. Mağduriyetim bir nebze olsun giderilmiş oldu.
Ancak; icra mahkemelerine yaptığım itirazlar sonucu farklı farklı kararlar alındı. Mesela; bir mahkeme kararında sadece maaşımın dörtte birine hükmedilirken başka bir mahkeme kararında da maaşımın ve ikramiyemin dörtte birine hükmedildi. Bir başkasında ise maaşımın dörtte biri ile ek ödemelerimin tamamına karar verildi. En ilginç olanı ise mahkeme kararını temyiz ettiğimde, yargıtayın vermiş olduğu karar: "Miktar 3360 YTL'yi geçmediğinden temyiz edilemez" şeklinde ve bu karar için tam tamına iki buçuk ay bekledim:(
Oysa sadece maaşımın dörtte biri haczedilmesi gerekirken mahkeme tarafından böyle bir karar alınması komik değil mi? Ayrıca neden aynı konuda mahkemeler farklı kararlar alabiliyor. Bir mahkeme kararını diğerine emsal gösterdiğimizde neden ona göre hareket edilmiyor?
Kusura bakmayın sorularım biraz fazla oldu.
Benim sizden ricam şu: Yargıtayın bu kararına itiraz yada kararı düzelttirme şansımız var mı?
Yurtdışına götürmek zorunda olduğum kanserli ağır bir hastamdan dolayı zamanım daraldığı için kısa zamanda yanıtlarsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.