İcra Mallarının Satışı ile ilgili

İyi günler. Bu soruyu sormak için doğru yerde miyim bilmiyorum ama şansımı denemek istedim. Ben üniversite öğrencisiyim ve eve çıkıyorum. Bildiğiniz gibi ilk etapta eşya almak baya zorluyor. Bir arkadaşımdan icra ile el konulan malların uygun fiyata satıldığını duydum ama nereye başvuracağım hakkında en ufak bi fikrim yok. Bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Tekrardan iyi günler....

Re: İcra Mallarının Satışı ile ilgili

Yeddi emin depolarına sorunuz.

Peki istanbul'da nerdedir bu yeddi emin depoları. İnternette aradım ama herhangi bir adres bulamadım.

İstanbul'da olmadığım için bu konuda yardımcı olamayacağım, İstanbul'da yaşayan bir meslektaşım sorunuza yanıt verecektir ama şunu da ekleyeyim herhangi bir icra dairesine giderek yeddi emin depolarının adres, telefon numaralarını edinebilirsiniz.

ikinci el ev eşyası pazarlarını neden düşünmüyorsunuz ki.....hele istanbulda daha uygundur.....
zaten o eşyaları pazarlayanlarda büyük ihtimalle bahsettiğiniz eşyaları almaktadır....
bunlardan başka bi ayrıntı daha var oda şu ki: icradan mal almak ya hep ya hiç kuralına göre çalışır...yani evi kaldırılmış bir borçlunun icrada satışa çıkarılan eşyalarının beğendiklerinizi alma şansınız yoktur.....ya hepsini alacaksınız yada hiç almayacaksınız.....bir başka ayrıntıda şu:))) icradan mal almak pazardan mal almak gibi öyle parayı hemen ver malı al şeklinde değildir...formaliteleri vardır...yorulursunuz gibi bence...
sanırım yeterince aydınlatıcı oldum...
Saygılarımla

İcra Mallarının Satışı ile ilgili

iyi geceler..
sizlere önemli bir hususta danışmak istiyorum.. 
efendim şimdi benim babamlar 6 kardeş ve dedem vefat edince mal paylaşımı yapılmadı.. şu an halamın borçlarından ötürü mallar icraya verilmiş bizi avukat arayıp söyledi.. fakat 3 ay oldu bir gelişme yok.. bu durumda ne olur mallar satılırmı satılırsa nasıl satılır.. yalnız şöyle bi durum var çok mal yok arazi var bu arazilerde çok para etmiyor aslında satılması zor gibi.. yardımcı olursanız çok sevinirim.. kolay gelsin..