Merhabalar.
Benim apartman yönetimine dava açılması ile ilgili birkaç sorum olacak.
1- 30 daireli bir sitede oturmakta iken 2004 yılında bir toplantı yapıldı ve bu toplantıya 8 üye katılıp bir arkadaşımla beni kömür parası toplayıp bu harcamaları yapmamız için rica ettiler.Resmi bir site değildik.
2- 2006 yılına kadar bu böyle devam etti.biz her ay topladığımız parayı ve yaptığımız harcamayı gösterir hesap özetlerini apartman girişinde yazılı olarak asıp ilan ettik.2 Yönetici ve 1 denetleyen arkadaşımızın imzaları ile.
3- 2006 yılını şubat ayında ise bir toplantı düzenleyip hesaplarımızı yine 2 yöneten ve 1 denetçi imzası ile ibra ettik. Katılan arkadaşlara artık bu işlerin bir düzene girmesi gerektiğini ve ilgilenemeyeceğimizi ifade ederek yeni arkadaşların seçilmesini ve resmi site yönetimine geçilmesi gerektiğini bildirdik.
Ancak toplantıda bir iki ay daha böyle gitsin daha sonra bakalım görüşü hakim oldu ve 30 dairelik sitemizin 7-8 kişi ile yapılan bu toplantısındanda bir şey çıkmadı.
4- nisan 2006 da yani iki ay sonra ise biz bir kaç arkadaşımıza bıraktığımızı bildirerek toplantı yapıp yeni arkadaşları seçmelerini istedik.3 gün sonra toplantı yapıldı ve yönetim seçildi.
5- Yeni seçilen kişiler temmuz 2006 da resmi yönetime bu arkadaşlar ile geçildi.
6- Bu yönetici arkadaşlar yakıt bedellerini bu yıl %50 oranında (yaz ve Kış aynı olmak kaydıyla )150 ytl olarak belirlediler ve bu toplanan paralar ile aynı zamanda çeşitli tamirat ve demirbaş işlerininde yapılacağını beyan ettiler.
7- Kendileri yakıt ödemedikleri için doğal olarak demirbaşlar içinde para ödemiyorlar.Bunu sorduğumuzda ise darp ile karşılaştım ve dava açtım.
8- Karşılığında onlar bizim yönetimimizin hesaplarının incelenmesi (resmi olamayan dönemin hesapları ) için dava açacaklarını bildirdiler.
30 daireli bir sitede yapılan toplantıya katılan 7-8 kişinin ricası ile gönüllü para toplayıp tüm bunları her ay ilan eden , bilgilendiren ancak resmi olmayan yönetime bu yönde bir misilleme yaparcasına dava açılabilirmi ?cevaplarınız için Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.