Ayrı olduğum eşim çocuğu istiyor ama güvenemiyorum
Yaklaşık bir aydır ayrı olduğum eşim ailemle kaldığım evimize gelerek haftada iki üç kez çocuğunu görebiliyor. Çocuğu yanında götürmesi için teslim edemiyorum (çünkü daha önce birkaç kez kaçırmakla korkutmuştu). Şimdi eşim kendi ailesinin çocuğu çok özlediğini ve onlara göstermek istediğini söylüyor ve çocuğu istiyor. (Boşanma arefesindeyiz) Eğer vermezsem de zor kullanacağını söylüyor (ailemin yanına ilk geldiğimde elinde bıçakla ailemin kapısını kırmıştı). Bu durumda ben çocuğu vermeli miyim, yoksa vermezsem ne olur (ilerde boşanma davasında aleyhime etki eder mi) ya da ne yapmam gerekir. Bilgisi olan var mıdır.
Re: Ayrı olduğum eşim çocuğu istiyor ama güvenemiyorum
Eşinizin size ya da çocuğunuza bir kötülük yapacağından şüphe ediyorsanız, Aile Mahkemesi'ne başvurarak, Ailenin Korunması Hakkında Kanun uyarınca tedbir kararı verilmesini talep edebilirsiniz.
Diğer bir seçenek de şudur, eşinizin eylemleri suç teşkil ediyorsa C.Savcılığı'na şikayette bulunarak, aynı zamanda dosyanın Aile Mahkemesi'ne gönderilerek yine aynı kanuna istinaden tedbir kararı verilmesini talep edebilirsiniz.
Bunun için mutlaka bir meslektaşımdan hukuki yardım almanızı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim. İlk aşamada savcılığa şikayette bulunmayı düşünüyorum.
C.Savcılığı'na şikayette bulunurken, dosyanın Aile Mahkemesi'ne gönderilmesini ve Ailenin Korunması Hakkında Kanun uyarınca tedbir kararı verilmesini de talep edebilirsiniz. Tek bir dosya ile her ikisini de yapabileceğinizi belirtmek için tekrar etmek istedim.