2003 yılında çalıştığım şirkette işler kötü gitmeye başlayınca patron benim adıma şirket kurdu ve bir şahıstan 15,000.ylt elden borç para aldık karşılığında senet verdik bedeli malen dir diye ödeme vadesi açıktı 6-7 ay boyunca aylık 900.ytl faiz ödemesi yapıldı ve şirketteki hissemi devredip ayrıldım. Ben ayrıldıktan birkaç ay sonra senedin ödemesi çekle yapıldı. fakat senedi geri alamadık istedik ama senedi yırtıp attım dedi. Ödendiği halde senedi başka bir kişiye ciro edip icra takibine başlandı eve haciz yapıldı. senedin ödemesini yaptığımız çek'le senet alacaklısı galeriden ikinci bi el araç alıyor fakat aracın devrini kendi üstüne almamış hala galericinin üstünde gözüküyor araç .Savcılığa şikayette bulunduk bedelsiz senedi icra takibine başlandı diye ifadeler alındı ama şahıs ifadesinde ben senet bedelini tahsil edemedim almış olduğum çekide benim hissemi devrettiğim kişinin borcuna karşılık aldığını beyan etmiş. Hissemi devrettiğim kişide ifadesinde ben o şahıstan borç almadım senet karşılığında çeki verdik dedi ama senedin ödendiğine dair belge olmadığı için takipsizlik kararı çıktı.
-Sormak istediğim konu çeki galerici tahsil ettiği için bu şahsa ne gibi bir işlem yapabiliriz.
Aracın üzerine rehin koyma gibi bir hakkımız olabilirmi
-şahıs aylık 550.ytl maaşla çalıştığını belirtmiş fakat ifadesinde 2 ayrı kişiye borç para verdiğini belirttiği için vergi yönünden bir inceleme talep edebilirmiyiz
-mali polis’e dolandırıcılık yönünden şikayette bulunma hakkımız varmıdır.