Anonim Şirkette imtiyazlı pay sahibi
Anonim Şirketlerde, anasözleşme değişikliği ile, imtiyazlı pay sahibinin hakları kaldırılabilir mi?
Re: Anonim Şirkette imtiyazlı pay sahibi
Evet. Zaten imtiyazlı pay sahibi olabilmek için de esas sözleşmede, bu hususun kati surette belirtilmesi icap eder.
Alıntı:
murat83 rumuzlu üyeden alıntı
Evet. Zaten imtiyazlı pay sahibi olabilmek için de esas sözleşmede, bu hususun kati surette belirtilmesi icap eder.
A.Ş. esas sözleşmesi ancak oybirliği ile değiştirilebilir,bu nedenle eğer imtiyazlı pay sahibi istemezse alelade bir şirket genel kurul toplantısı ile şirket esas mukavelesi değiştirilemez.
Alıntı:
serhat pişkin rumuzlu üyeden alıntı
A.Ş. esas sözleşmesi ancak oybirliği ile değiştirilebilir,bu nedenle eğer imtiyazlı pay sahibi istemezse alelade bir şirket genel kurul toplantısı ile şirket esas mukavelesi değiştirilemez.
Bende aksini söylememişim sanırım.
Alıntı:
Bende aksini söylememişim sanırım.
Ben sizin aksini söylediğinizi iddia etmedim ancak siz sadece esas sözleşmede yer alması gerektiğini söylemişsiniz; maalesef dikkatinizden kaçmış sanırım soru sahibi nasıl imtiyazlı pay senedi çıkarırım dememiş, bilakis var olan imtiyazlı pay senetlerini nasıl esas mukaveleden çıkarabilirim demiş...Tabiki bunun nasıl olacağını sizin de bildiğinizi çok iyi biliyorum ama dikkatinizden kaçtığı yanılgısına düşerek sizin cevabınızın altına pek de yanlış olmayan düşüncemi yazdığım için affedersiniz...:(
Alıntı:
Evet.
Biraz kısa bir cevap olmuş sanırım .:o Haklısınız.