Miras devri ve geri alınması
Babamdan annem ve biz üç erkek kardeşe %25 miras düştü.Ben payıma düşen mirası TOKİ'den ev alma düşüncesiyle iki erkek kardeşime tapuda SATIŞ usulüyle verdim.Şimdi kardeşlerimden geri almak istiyorum ama kardeşlerimden biri yerlerimi geri vermiyor.Ben bu yerleri verirken herhengi bir anlaşma da yapmamıştım.Yani elimde resmi bir delil yok.Annem ve diğer karedeşim ise mahkemede senin lehine ifade veririz diyorlar.NE yapmam gerekiyor ?Şimdiden teşekkürler.
Re: Miras devri ve geri alınması
Tapuda satış işlemi yapılırken "Karşılığında paramı aldım" deyip imza atılıyor.
Yazılı belgenin karşılığında sözlü ifade ne kadar muteber olur, bilemeyeceğim.
Alıntı:
tk___46 rumuzlu üyeden alıntı
Babamdan annem ve biz üç erkek kardeşe %25 miras düştü.Ben payıma düşen mirası TOKİ'den ev alma düşüncesiyle iki erkek kardeşime tapuda SATIŞ usulüyle verdim.Şimdi kardeşlerimden geri almak istiyorum ama kardeşlerimden biri yerlerimi geri vermiyor.Ben bu yerleri verirken herhengi bir anlaşma da yapmamıştım.Yani elimde resmi bir delil yok.Annem ve diğer karedeşim ise mahkemede senin lehine ifade veririz diyorlar.NE yapmam gerekiyor ?Şimdiden teşekkürler.
Re: Miras devri ve geri alınması
siz bi anlamda hile i şer anlamında mal kaçırma cihetine gitmişiniz hukuk böyle algılar çünkü toki ev alımı için kendinizi fakir tanımlamak gereği duymuşunuz
fakat anne ve diğer kardeş duruşmada leyhde ifade verirse kanaat yinede hakimde inandırıcı bulursa eğer
şu an istihkak hakkınızı mutlak bi şekilde kardeşinize vermişiniz hic bir şerh düşülmeden eğer küçük bi rakamla devretti iseniz tapuda kardeşinizde yüksek bedel yazdırdı ise ve anne ve diğer kardeş leyhde ifade verirse bedelde muvaaza davası aç ma hakkı doğaraynı zamanda diğer sağ eş ve kardeşler bu devir teslimde imzaları vardır umarım neye dayanarak iti
raz haklarını kllanacaklarsiz yinede yakın olan size bir hukuk cudan yardım alın