İşe giriş tarihindeki farklılık
Sayın Site Avukatları,
7 ay önce girmiş olduğum şirkette sigortamın 3 ay önce başlatıldığını ve asgari ücret üzerinden yatırıldığını 1 hafta önce öğrendim. Tam 65 gündür maaş alamıyorum. Önümüzdeki Cuma günü beni ödeme güçlüğü sebebiyle işten çıkaracaklarını öğrendim. Lütfen bana yol gösterin. 6 ayım dolduğu için tazminat kazanacak mıyım? yoksa sigortam 3 ay önce başlatıldığı için tazminat hakkım yok mu? Ödenmemiş maaşlarım, tazminatım ve haksız işten çıkarılma dolayısıyla extra bir tazminat hakkım doğar mı?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Saygılarımla,
Re: İşe giriş tarihindeki farklılık
sn azehir,(1)yıl doldurmadan kıdem tazminatı alamazsın ancak,her halukarda ihbar tazminatı alabilirsin BU İŞ YERİNDE(30 KİŞİ)den az calışanı olmıyacak, sana işten cıkarıldıgını teblig tarihinden ititbaren"30 GÜN İÇERİSİNDE İŞ MAHKEMESİNE DAVA ACABİLİRSİN"
Re: İşe giriş tarihindeki farklılık
Alıntı:
Cemaldemirci rumuzlu üyeden alıntı
sn azehir,(1)yıl doldurmadan kıdem tazminatı alamazsın ancak,her halukarda ihbar tazminatı alabilirsin BU İŞ YERİNDE(30 KİŞİ)den az calışanı olmıyacak, sana işten cıkarıldıgını teblig tarihinden ititbaren"30 GÜN İÇERİSİNDE İŞ MAHKEMESİNE DAVA ACABİLİRSİN"
Şirketin çalışan sayısı 30'dan az bu durumun ihbar tazminatı ile ilişkisini anlayamadım. Lütfen daha detaylı açıklar mısınız?