Boşanmalrın bu kadar artmasının sebebi ne olabilir, asliye mahkemelerinde çok fazla boşanma davaları var, bu beni hem üzüyor, hem de sebebini merak ediyorum?
Printable View
Boşanmalrın bu kadar artmasının sebebi ne olabilir, asliye mahkemelerinde çok fazla boşanma davaları var, bu beni hem üzüyor, hem de sebebini merak ediyorum?
Değerli berrak,
Size bir ekleme de ben yapayım Antalya'da işim nedeni ile öyle şeylerle karşılaşıyorum ki.85 doğumlu Bayanlar evlenmiş ve boşanmış soyad değişikliği için başvuruda bulunuyor.Ama bu oran günde sadece bana kalan 3 yada 4 82 doğumlu ve üstü var daha önce doğanları anlatamam bile ve benim gördüğüm boşanma nedenlerinden en fazlası ekonomik sıkıntılar.
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur diye gençler evleniyor.Ailelerinden bağımsız özgür yaşama istekleri ardından evlendiklerinde aaldıkları eşyaların paralarını ödeyemiyorlar eve icra geliyor icra gelmese bile arkadaşlarından aldıkları borçları ödeyemiyorlar.Bunlar strese sokuyor insanları ve huzursuzluk süreklilik halini alıyor.Depresif tepkiler ortaya çıkıyor ve aile içinde huzursuzluk başlıyor.Daha çocuk yaşta oldukları ve o ana kadar da el bebek gül bebek yetiştirildikleri içinde işin en kolayına başvuruyorlar.
YAPAMIYORSAN BOZ.Çocukluk dedim çünkü bu çocukluğun temek kuralıdır.Küçük çocuğunuz varsa üzerinde bir deneme yapabilirsiniz.Ona çözemeyeceği kadar zor bir alet yada oyun verin.Uğraştıktan sonra yapacağı ilk tepki onu hışımla yere fırlatmak olacaktır.Malesef ne kadar büyuürsek büyüyelim KOCAMAN BİRER ÇOCUK olduğumuz için hepimiz genellikle o tepkiyi veriyoruz
Yapamam deme yapan senden iyi değildir.
Teknolojinin ilerlemesi,iletişim araçlarının artması beraberinde maalesef aldatmalarıda getiriyor,
Sanırım boşanmaların en büyük nedenlerinden biride aldatma olayı, yani erkekler eşlerini aldatıyor.
Sayın berrak,
eşler birbirini aldatıyor.tıpkı eski nişanlımın yaptığı gibi başka birine yüzümü çevirip bakmadığım halde.18 yaşında bir çocukla nette tanıştığı bir çocuklaa aldattı.Kadınların aldattığına dair en azından hayatımdan 10 olay sayabilirim.Sadece erkekleri suçlamayın eşler aldatıyor.
Yapamam deme yapan senden iyi değildir
İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir söz vardır ya, kadınların erkekleri aldatması Türkiyede bu istisnaya giriyor...
Çevreme bakıyorum, erkeklerin hepsinin mutlaka karısının dışında birde sevgilisi var, ikisinide bir arada bir güzel yürütüyorlar..
Sayın berrak, nerede yaşadığınızı yazmamışsınız fakat avukat olmanız ve tecrübenizden yola çıkarak bunları yazmışsınız...
Aldatılan eş hep kadın mıdır?
"BOŞANMA SEBEPLERİ
Evlilik, her kurum gibi zaman zaman aksayan yönleri olan bir kurum, bu aksaklıklar giderilemediğinde ise sonuç ne yazık ki boşanmayla noktalanıyor. Evlilik süresince aileye yeni bir birey katıldıysa boşanma daha sancılı oluyor. Evliliğin bitmesine yol açan sebepler çok çeşitli olabilir, en çok görülen sebepleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
Ekonomik sorunlar
Eşlerin sosyo-kültürel yapı farklılıkları
Cinsel sorunlar
İletişim bozukluğu
Eşlerden birinin ihaneti
Aile içi şiddet"
Bence boşanmaların çok artmasının en büyük nedenlerinden birisi medya diye adlandırabileceğimiz yayın kuruluşlarının yaptığı seviyesiz yayınlar.
İnsanları mankenler topçular popçular dünyası diye kandıra kandıra aldatmayı savsaklamayı beceri gösteren ahlaksızlığı normal yapan yayınları.
İnsanlar oradaki dünyayı arayarak evleniyor ve hayal kırıklığıda beraberinde geliyor. Çünkü addil yaşam tv deki gibi olmuyor. Evlilik kurumunu oyuncak haline getiriyorlar sonra beklentiler oluşmadığından ' boşanırız ya ne olcak ' diyip işin içinden çıkıyorlar. Evlenirken düşünmediklerinden dolayı evlendikten sonra düşünmeye mahkum oluyorlar.
Cinsellik maddiyat ilk sıralara çıkınca bu son kaçınılmaz oluyor .
Sayın 'pinark' düşüncesinde çok haklı.Medya insanları aldatmaya özendiriyor.İnsanlar normal yaşantılarında elde edemedikleri şeyler olabilir.medya insanların bu boşluklarını çok güzel kullanıyor.sonrada toplumda boş şeylere özenti ortaya çıkıyor. aldatmada bunlardan biri.Keşke daha seviyeli programlar yapılsa.Bunda sadece medya değil toplumda suçlu.İnsanlar magazine çok meraklı.izleyen olmazsa medya yayınlamaz.Benimde kanalım olsa açıkçası bende magazinne büyük oranda yer verirdim.Gerekçem hazır: ''Kardeşim bu tür programlar reyting rekoru kırıyor.Halk bunları daha çok izliyor''derim.eksik birşeyler varsa ki var bu eksiklikleri gidermeye kendimizden başlamalıyız. Saygılar...
Ceviz Kabuğu adlı program starda cuma geceleri geceyarısından sonra çıkıyor ve benim gibi pekçok kişiyi uykusuz bıraktığına da eminim malesef ünlülerin çiftlikte ne yaptıklarını prime time diye adlandırılan dilime koyuyorlar.Eve gittiğimde izleyecek bir program bulamıyorum.Belki de bu iyi bişi.Kitap okumama neden oluyor :)
Aldatmak zamanla da ilgili bir durum sanırım eskiden bukadar yaygın mıydı ya da bu düzeyde olsa bile bu kadar gündemde miydi bence önceler bu kadar yaygın değildi. Günümüz insanında pek çok alanda doyumsuzluk olduğunu görüyorum, bunlardan biride sevgi. Ama doyuma ulaşmış sevgide engel değil aldatmak ya, belki bu genellemem pek çok kişiye uygun olmaya bilir ama deli gibi seven kadın aldatmaz. Fakat aynı durum erkekler için geçerli değil bence. Yani şunu demek istiyorum ki, büyük sevginin temelinin sağlamlığı karşınızdaki olan güveninize bağlıdır. Sevginin başıdır 'güven'