Resmi bir okul borcunu inkar ediyor
annem 19 sene çalıştığı okuldan
7 aylık alacagı para olan 3500 ytl alamamıştır 2seneden beride alınamamıştır
millieğitim müdürlüğüne yapılan başvurular sonuçsuz çıkmıştır
annem emeklidir emekliliğinden sonra çalıştığı 7 ay okul yöneticileri tarafından inkar edilip red edilmiştir
zaten okulda zimmete para geçirme olayı olduğundan soruşturma açılmıştır
nasıl bir dava acabiliriz annemin çalıştığına dair
100 ün üzerinde şahit vardır
Re: Resmi bir okul borcunu inkar ediyor
Alacak davası açabilirsiniz
Emekli Sandığında emekli ise zaten çalışamaz.Yoksa maaşı kesilir.Okulda bundan yararlanıyor herhalde.
muhasebeciye danıştık emekli çalıştığında maaşından bi miktar pirim kesintisi oluyor
ama bunu bildirme yükümlülüğü çalıştırana ait olması gerekiyor bunuda yapmamışlar
hiç kanuni bir hakkımız yokmu bizim annem gibi madur çok kişi var okul ödenek çıkartamıyor....
Yapılacak bir şey olduğunu söyledik aynı soruyu tekrar etmenizin anlamını anlamadım.
Emekli sandığından emekli olması halinin sadece kamu kurumlarında çalışması halinde emekli maaşının kesilmesine yönelik bir düzenleme var sanıyorum. Özel sektörde çalışmasını engelleyen bir düzenlemeye rastlamadım. Var olsa bile sizin okuldan olan alacaklarınızı talep etmenize engel değildir.
Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenler ile ilgili istisnalar var ama hak ettiğiniz ücretlerin tazmini için dava açma hakkınızı ortadan kaldırmaz. Bir Avukat ile anlaşın .
avukat bey bir yanlış anlama var sanırım annem kamu kuruluşunda sözleşmeli çalışıyorsu...
neyse ben
en kısa zamanda bir avukatla anlaşacam teşekkürler saygılar