İşten İstifa ve iş arama süresi
Merhabalar,
Aralık 2005 te başladığım ve 2 aylık deneme süresinden sonra süresiz sözleşme imlazadığım bilişim şirketinden ayrılmayı düşünüyor ve istifa etmek istiyorum. İşten ayrılmak isteyişimin nedeni askerlik ya da evlilik değil.
Çalışma sürem 1,5 yılı aştığı için 6 haftalık bir ihbar sürem olduğunu biliyorum. İstifayı verdikten sonraki bu 6 haftalık ihbar sürem boyunca günde 2'şer saatlik bir iş arama hakkım bulunuyormuş bu doğru mu? Ayrıca bu süreyi toplu olarak son 2 hafta kullanabilir miyim?
Ayrıca şirketten kendi isteğimle ayrılıyorum, bu durumda herhangi bir tazminat hakkım doğuyor mu? Birde tavsiye edebileceğiniz bir istifa dilekçesi formatı paylaşabilirseniz çok memnun olurum.
Konuyla ilgili ACİL cevaplarınızı bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi Çalışmalar,
Segvi ve Saygılarımla.
Re: İşten İstifa ve iş arama süresi
Merhabalar,
Konuyla ilgili cevap ya da önerilerinizi bekliyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi Çalışmalar,
Segvi ve Saygılarımla.
Konuyla ilgili cevaplanmış pekçok soruyu forumda araştırarak daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
Kısaca; kendi istifanız durumunda da iş arama iznine hak kazanırsınız.(Bir iş bularak ayrılmanız durumunda,yeni bir iş aramaya ihtiyacınız olmadığından bu hakkınız ortadan kalkar.)
Ayrılacağınızı bildirdiğiniz dilekçenizde iş arama izninizi topluca sürenin sonunda kullanmak istediğinizi de belirtmelisiniz.
saygılar
Tekrar merhabalar, Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum.
İstifamı verdikten sonra, kendi isteğim ile istifa ettiğim için iş arama iznimi kullanamayacağım söylendi şirket tarafından. İstifamı vereli 3 gün oldu ve yeni bir yer ile anlaşmadığım için iş arayışlarına devam etmek ve böyle bir hakkım varsa ( ki forumdaki diğer ilgili konuları incelediğim kadarıyla hakkım var sanırım ) bu hakkı kullanmak istiyorum.
İstifa dilekçem de de buna yer vermemiş idim. Nasıl bir üslup ile yaklaşmalıyım olaya ki, günlük 2 saat izin haklarımı kullanayım ya da bunları son 2 hafta toplu olarak kullanayım.
Cevaplarınız için teşekkürler...
Sevgi ve Saygılarımla.