Apartman Altı İşyeri Kaynaklı Gürültü Ve Koku
Ev sahibiyim., maalesef dükkanların hemen üstünde ikamet ediyorum. Alt dükkan bayilik sistemi ve kendi müşterilerine kurutemizleme hizmeti veren bir işyeri.
- Makineleri çalıştığı zaman., özellikle bir aşamasında vibrasyonuda hissettirecek şekilde gürültü yaratıyor.
- İşyerinde temizlik amaçlı kullanılan kimyasallar (perkloroetilen, tetrakloretilen) kokusunu özellikle balkonumdam zaman zaman kesif bir şekilde alıyorum.
- İçerideki üretim kaynaklı buhar ve kokuyu bina arkası balkon altımdaki duvarlarını (proje dışı) vantilatör + wc penceresi gibi illegal olarak açmış oldukları yerden dışarı veriyorlar.
Konuşarak çözemedik şimdiye dek hep konuşarak çözme yanlısı yaklaşımını benimsememden dolayı (para kazanmanın zorluğunu bilen eski bir işyeri sahibi olarak) kimseyi resmi kurumlara şikayet etmedim. Buna rağmen titiz, sorunlu bir ev sahibi olarak biliniyorum ne yazık ki.
Aşama olarak hakkımı sonuna kadar kullanmak istiyorum
Belediye, Kaymakamlık ve Mahkeme hakkımı (bilirkişi) sırası hangisi hızlı olacaksa önerilerinizi ve tesbite gelenlerde neye dikkat etmem gerektiği gibi bilgilere ihtiyacım var.
Örneğin desibel ölçerde (gelecek kurumda etkili olduklarını bildiğimden) kalibrasyonu bozuk bir cihaz da kullanılabilir.
İşyerindeki ana yıkama makinesini bilerek minimum mod da çalıştırabilirler.
Bu gibi durumları hukuksal olarak, tabii varsa tecrübe önerisi olarak deneyiminizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Saygılarımla
Re: Apartman Altı İşyeri Kaynaklı Gürültü Ve Koku
Sn.Erbil bey,bulundugun mahallin (24.00)önce belediye,(24.00)dan sonra polis gürültüyü önlemekle görevlidir.Senin sorunun belediye ile cözümlenir,sorunlarını anlatan bir dilekce ile Belediye'ye müracaat et derim..
Re: Apartman Altı İşyeri Kaynaklı Gürültü Ve Koku
Teşekkür ederim Sn. Demirci gitmeden önce bir ön bilgi ya da okuyucu deneyimi paylaşımı olasılığı için yazmıştım. Sağlıcakla kalın.