Okullarda Diploma Parası Hakkında
Merhaba herkeze.Ben 17 yaşındayım ve lise den mezun oldum.Diploma mı alabilmem için 40 YTL ücret istiyorlar.Başka arkdaşlarımdan 20-30 YTL olarak para istemişler.Yani belirli bir miltar değil.Ve Bildiğim kadarıyla bu tür diploma parası , okul aydatı zorunlu değil.Buna ait resmi bir belgeyi nereden bulabilirim? Yani o resmi belgeyle okula gidip bu uyguma zorunlu değil,para vermiyorum diyebilmem için ne yapmam gerekir? Teşekkürler.
Re: Okullarda Diploma Parası Hkk.
Alıntı:
Metehan55 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba herkeze.Ben 17 yaşındayım ve lise den mezun oldum.Diploma mı alabilmem için 40 YTL ücret istiyorlar.Başka arkdaşlarımdan 20-30 YTL olarak para istemişler.Yani belirli bir miltar değil.Ve Bildiğim kadarıyla bu tür diploma parası , okul aydatı zorunlu değil.Buna ait resmi bir belgeyi nereden bulabilirim? Yani o resmi belgeyle okula gidip bu uyguma zorunlu değil,para vermiyorum diyebilmem için ne yapmam gerekir? Teşekkürler.
Sevgili metehan,
Okula git. Diplomanı iste. Hiçbir ücret ödemek zorunda değilsin. Alınan paralar bağış adı altında alınmaktadır. Karşılığında makbuz verilmektedir.
Eğer bağış yapmak istemiyorsan yapma. Diplomanı vermezlerse milli eğitim müdürlüğünü ara.
Av.Mehmet Aydın yardımınız için teşekkür ederim.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili metehan,
Okula git. Diplomanı iste. Hiçbir ücret ödemek zorunda değilsin. Alınan paralar bağış adı altında alınmaktadır. Karşılığında makbuz verilmektedir.
Eğer bağış yapmak istemiyorsan yapma. Diplomanı vermezlerse milli eğitim müdürlüğünü ara.
merhaba ben de aynı durumdayım ilçe milli eğitimi aradım ama lise diploması için para yatırırlması gerektiğini, bu miktarı da okulun belirlediğini söylediler. :(
Cevap: Re: Okullarda Diploma Parası Hkk.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili metehan,
Abi sanırım seninde yanlışın var :) Az önce İstanbul il milli eğitim müdürlüğünü aradık. Diploma için okulun sadece 5 tl alma hakkı varmış.. Oda damga parasıymış.. Oysaki bizim okul 50 tl gibi bir ücret istedi.. İl milli eğitim müdürlüğünden şikayetinizi ilçe milli eğitim müdürlüğüne yapmamız gerektiği söylendi..