-
Gecikmiş aidat borcu
Eski kiracım 30 nisan 2004 te evden çıkarken ,site yönetimine nisan aidatını ödememiş.Mayıs 1 de eve giren yeni kiracı mayıs 1 den başlayarak her ay düzenli ödeme yapmış.Şimdi benden 2004 ün nisan aidatı faiziyle birlikte isteniyor.Nisan ödenmemişken Mayıs ödenebilir mi?Yeni kiracı haliyle durumu bilmediğinden kendi borcunu ödüyor.Öğrenmek istediğim,her ödeme bir ay öncesine sayılıp son ayı faizsiz ödediğimde borcumun kapanıp kapanmayacağı.Sanıyorum borçlar kanununa göre böyle olması gerekir.Mesela bir kiracı bir ayı atlayarak,diyelim ocaktan sonra martı ödüyorum şubatı borçlanıyorum diyebilir mi.Yönetimin tahsilatı önce eski borca sayması gerekmezmiydi? Saygılar.
-
Re: Gecikmiş aidat borcu
Yeni kiracının, önceki kiracının borcunu ödemesi yasal bir zorunluluk olmadığı gibi, ödemenin geçmiş dönem borcuna mahsup edilmesi gibi bir yasal zorunluluk da yok. Ödemeyi yapan neye ilişkin ödeme yapıyor ise, bu apartman yönetimini de bağlar.
Eski kiracınızın borcundan siz sorumlusunuz ancak aidat borcu size zamanında bildirilmemiş ise, gecikme faizinin kaldırılmasını talep edebilirsiniz ve yapacağınız ödemeyi eski kiracınızdan talep edebilirsiniz.